Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 6 - Släpp det gamla och försök tänka nytt

Avsnitt 6 - Släpp det gamla och försök tänka nytt

Hallå! 
Full av inspiration och nya idéer efter utbildning kring Wordpress i förra veckan.  
Utbildningen var i workshopform, vilket också gav utrymme för nätverkande. Jag fick träffa andra föreningsaktiva som sitter i samma sits vilket var både givande och peppande.  

Utöver nätverkande och inspiration fick vi chansen att testa verktyget. Genom utbildningen fick jag också tillgång till en testsida så att jag kan testa funktioner, upplägg och design innan jag börjar bygga vår egen sida.  
Wordpress verkar användarvänligt och enkelt med flera olika teman och ”plug-in” (=tillägg) att testa. Det känns som vi valt rätt väg i hemsidebytet, såklart en del saker kvar att kolla upp och hantera men helt klart görbart inom tidsramen.

Vi överväger just nu att höja upp vårt abonnemang något på One.com för att få tillgång till ”1klicks-funktion” för installation/uppstart av Wordpressidan, då alternativet kändes betydligt krångligare om vi väger det emot kostnaden. Även om vi tidigare upplevde att vi hade det vi behövde så känns det nu med mer info och en bättre bild av läget som att en uppgradering ändå är värt det.  

Trots den positiva upplevelsen av utbildningen så står jag återigen i ett jobbigt läge i processen där jag ska tänka om och tänka nytt. Jag har tidigare, ganska omedvetet, tänkt i banor kring att flytta vår nuvarande IdrottOnline-sida till en Wordpress sida, alltså inte tänkt så mycket kring layout och utseende utan mer ”bara” flytta över. Även om jag tidigare skrivit kring att vi har en bild av hur vår sida ska se ut och vilken struktur vi vill ha så inser jag att den bygger på vår IdrottOnlinesidas upplägg.  

Efter utbildningen inser jag att det inte kommer var ett bra tankesätt fram över. Upplägget på Episerver, som IdrottOnline ligger på och Wordpress är olika i uppbyggnad och struktur, när vi började titta på det under utbildningen så kändes det först ganska bakvänt.  

Episerver har ett ganska omodernt utseende, samtidigt upplever jag att även andra sidor skapade för föreningar har samma upplägg. Det är såklart bra med igenkänning men det är inte riktigt ett modernt sätt att leta eller ta till sig information längre.  
Här kommer bli en utmaning för mig att släppa det gamla tänket och se nya möjligheter och ny design. Texter och upplägg på många av våra undersidor är bra, de behöver sättas i ett nytt format inte bara föras över.  

Just nu lägger jag mest tid på att kolla runt på andra sidor för inspiration och även om det känns som det står stilla i processen just nu är det ok att låta det ta sin tid.

worpress workshop.png