Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 5 - Grundstrukturen börjar landa

Avsnitt 5 - Grundstrukturen börjar landa

Avsnitt 5 – Grundstrukturen för nya sidan börjar landa

Hejsan!
Den här veckan kommer bloggen redan idag, tisdag, då det är en kort arbetsvecka för mig på jobbet, resten av veckan återfinns jag som funktionär på hopptävlingar som klubben arrangerar samt en kortare avstickare som Judofunktionär, kanske ses vi på någon tävling under veckan? 😊

Jag har anmält mig till en utbildning, Wordpress grund, i Helsingborg den 1 juni kl 17.00. Utbildningen är kostnadsfri för idrottsföreningar i Skåne och än finns det några platser kvar om någon vill hänga på, sista anmälningsdag är på söndag den 29/5.


Inför utbildningen finns det några korta punkter att fundera kring bland annat, domän (enklare och igenkänningsbar webbadress; exempelvis ”www.stensater.se”). Vi har one.com och de har en smidig chattfunktion. För mig som inte hade full koll på domänen och DNS = Domain Name System, samt vad som ingår i vårt paket så var det ett smidigt sätt att få kontakt och svar på frågorna. Det hela tog strax under 20 minuter efter det hade jag en bra bild av vad som ingår och var jag hittar det jag behöver.

En annan sak som behövs för att kunna vara aktiv och testa själv under utbildningen är en relativt klar bild av vad som ska finnas med på nya sidan. Vi behöver ha en plan för vilka texter och bilder som ska flyttas över. I förra blogginlägget nämnde jag att vi börjat prata kring vår kommande struktur och hur vi tänker oss att det ska se ut.

Vi har sedan sist jobbat vidare med denna och kommit fram till följande grund, den kan såklart kompletteras och ändras efter hand men den känns som en god början. Vi vill ha en tydlig och lättnavigerad sida. Gärna med mycket bilder och lagom med information. Den informationen som ska finnas på hemsidan ska vara aktuell. Sidan ska därför mest innehålla information som är aktuell över tid, som ex;  

  • info om föreningen
  • ridskolan
  • ungdomssektionen
  • info som vi vill att våra medlemmar lätt ska hitta.

Nyhetsflöde för våra interna nyheter men även nyheter från vårt SF och SDF hade varit önskvärt. En fundering just nu är; kommer det att funka med en smidig länkning till dessa även när vi alla lämnar IdrottOnline som hemsidelösning? Ska vi ha kvar gräsroten? Hur kommer det funka? Jag får återkomma kring dessa frågor när jag testat!

Just nu när funktionärsschema är högaktuellt för oss har jag även funderingar på att lägga till en funktionärssida, här kan vi lägga upp vår funktionärsmanual, glada bilder samt kanske till och med en smidig schemafunktion?

Även om vi känner att strukturen börjat landa så är det som ni märker en del frågor kvar att reda ut men vi är på gång!


Nästa avsnitt återkommer jag med en kortare rapport från utbildningen i Helsingborg. Till dess önskar jag er en härlig långhelg med givande aktiviteter!

Stuktur_bild.PNG
Så här ser vår grundstruktur ut just nu.