Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 3 - I väntan på beslut

I väntan på beslut finns annat att lägga tiden på.

Hejsan!

Nu är det dags för tredje avsnittet i den här bloggserien och jag hoppas att jag börjat väcka några tankar hos er inför er egen process kring hemsidearbetet.

I kommande inlägg kommer jag fokusera på tankar kring hemsidans innehåll. Dessa avsnitt kan ni ha nytta av även om ni inte är i processen att byta hemsida eller om ni redan bestämt att låta någon extern person sköta övergången.  

Sedan senaste inlägget har jag tagit fram olika prisförslag som ska läggas fram till styrelsen på nästa möte, i mitten av maj. Jag har chattat med one.com, där vi har vår domän, för att se vad de har för priser för webbhotell samt möjlig egen lösning. Jag har även tagit med Ridsportförbundets erbjudande till föreningar. Kolla gärna mer ert förbund om de har något erbjudande för er.  
Hos oss drar tävlingssäsongen i gång i maj och den kommer att ta upp största delen av vår ideella tid så beslut i frågan kanske inte har högsta prioritet just nu. Det finns dock massor med saker vi kan göra i väntan på det.  

Jag har gett några av våra ungdomar i uppdrag att ta nya bilder under helgen. Ett uppdrag de ser fram emot och har redan börjat prata om vilken vy de vill ha och vilka av hästarna som de ska fota först. Härligt att engagemanget kring hemsidearbetet sprider sig i föreningen.  
Jag har gett dem några tips på vägen.

  • Börja med att tänka igenom var vi vill ha dessa på hemsidan, passar det bäst med liggande eller stående format på bilderna? Det blir sällan snyggt att blanda olika format på samma sida. 
  • Hur väl representerar bilderna vår verksamhet och vår värdegrund?
  • Har ni tänkt kring jämställdhet när ni fotar? Visar vi upp bredden i vår verksamhet och den verksamhet vi vill erbjuda med de bilder ni tagit?
  • Tänk också på att se över om vi har rätt att publicera bilderna, ex behövs samtycke för publicering av bilder på minderåriga.
  • Det är också bra att fundera över var på hemsidan vi tänker bilden ska synas, vi vill kanske inte ha bilder på våra hästar när vi presenterar vår tävlingsanläggning osv.
  •  Hur länge kommer dessa bilder kännas aktuella? Hemsidearbetet är levande året runt och då kan det vara trevligt med bilder från olika årstider.  

Ta gärna några bilder nästa gång ni är på klubben och börja fundera på tipsen ovan. I mitt nästa inlägg får ni en hälsning från våra ungdomar kring deras fotorunda.  
 

Njut av vårsolen!  
/Emma