Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 15 - Nu har vi flyttat, efter något hinder på vägen

Avsnitt 15 - Nu har vi flyttat, efter något hinder på vägen

Hej!


Nu flyttar vi... Det mesta är klart på vår nya sida och vi känner oss redo att peka om sidan från IdrottOnline-sidan till WordPress-sidan. Det finns självklart saker kvar att jobba med men det är en levande process och vi ser fram emot att fortsätta utveckla sidan…
…Det var så här inledde jag min blogg som skulle publicerats i fredags MEN sen kom ett bakslag.

Själva flytten gjordes i två steg. Den ena var via vårt webbhotell och den andra var i IdrottOnline.
På IdrottOnline var det enkelt och snabbt fixat, här behöver vi gå in under ”Domänhantering” och ta bort den domänen vi hade där (Manual för att ta bort domän på IdrottOnline finns här.)
I vårt fall visade det sig att det inte var jag som var huvudadministratör för föreningens IdrottOnline utan det var en person som inte längre var kvar i föreningen. Då det bara är Huvudadministratörer som kommer åt domänhanteringen så behövdes detta fixas först, vilket var det som drog ut mest på tiden. Behöver ni också uppdatera er huvudadministratör så görs detta genom att skapa ett ärende på www.idrottonline.se, under support och ”föreningsärende”. Tänk på att ha ett protokoll eller godkännande från ordförande eller kassör redo, då detta krävs för att supporten ska kunna byta huvudadministratör.

Webbhotellets upplägg såg ganska enkelt och vår supportsida hade en tydlig manual att följa. Vi hade från början skapat en ”subdomän” för att Wordpress-sidan inte skulle vara så lätt att hitta under tiden vi jobbade med den. Nu var det därför dags att flytta sidan till en ”Huvuddomän”.
Stegen följdes och allt såg ut att flyta på fint, men någon migration blev aldrig klar, detta skulle ta ca 10-15 min och när 1h hade passerat så kontaktade jag supporten. Det som skulle tagit en kvart tog i själva verket tre arbetsdagar för deras IT-support att lösa och blev inte klart förrän i morse. Riktigt vad som gick fel är inte klart men det var någon form av systemfel, ev orsakat av att de bilder och filer som flyttat från vår gamla sida var för gamla och i ett felaktigt format. Det hade varit skönt att veta vad som orsakade det för att kunna tipsa om hur det kan undvikas men tyvärr kan jag inte tipsa mer än att ha koll på filformaten och om era bilder är gamla så kan det vara värt att spara ner dessa i ett nytt bildformat (ex.jpg) innan ni lägger upp dem på nya sidan.
Bästa tipset är ändå, som jag skrivit tidigare, att välja ett webbhotell med svensk telefonsupport, det har hjälpt mig många gånger under processen.

Nu, fem dagar senare än planerat, är sidan flyttad. HURRA!
Det känns viktigt för oss att flytta över sidan i god tid innan IdrottOnline-sidorna stängs ner för att ha tid på oss att hinna ”sakna” information som finns på gamla sidan, för så länge vi fortsätter använda den gamla så kommer vi inte riktigt märka vad som inte kommit med över.

Vi hoppas också att medlemmar ska höra av sig om de har svårt att hitta information eller har önskemål eller annan viktig feedback. På så sätt får vi en bra bild av utvecklingsområden och om vi ska justera upplägget.

På vår gamla sida möts vi nu av ” ”Vår hemsida har flyttat, den nya hittar du här” och vår nya sida hittas på www.stensater.se 😊