Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 13 – Ett steg bakåt men många framåt.

Avsnitt 13 – Ett steg bakåt men många framåt.

Halloj!


Nu börjar det hända grejer med vår nya sida. Tidigare har jag jobbat i en testmiljö men nu kände jag mig redo att lämna testvyn och sätta i gång den riktiga sidan.

Jag hade kontakt med den leverantör som hanterar vårt webbhotell och vår domän och fick snabb hjälp via telefonsupport. Målet var att uppgradera vårt abonnemang något så att även grundinställning av Wordpress möjliggjordes med en så kallad 1-klick-funktion. Jag behövde också dubbelkolla så att jag kan jobba med nya sidan i lugn och ro innan vi riktar om domänen som i dag pekar till vår IdrottOnline-sida. Allt gick smidigare än förväntat så ett tips om ni fortfarande inte beslutat vilken webbhotellsleverantör ni ska välja är att välja en av de som har telefonsupport, det har jag verkligen haft nytta av.

Sista tiden har jag känt att jag inte kommer så långt och att tiden går väldigt fort så mitt fokus just nu är att flytta över information och bygga en grundstruktur. Eftersom jag nu lämnade testmiljön och började med vår sida så kändes det först som att jag tog några kliv bakåt men ganska snabbt kom jag i fatt och förbi där jag varit i testmiljön. Det är så mycket roligare att jobba ”på riktigt”, jag kände också att jag tog det mer på allvar nu när det faktiskt kommer att synas utåt.
Nu är den mesta informationen överflyttad och strukturen är satt, jag hade inte tänkt göra allt på en gång men när jag väl var i gång så fastnade jag och bara körde på, kul!

Det som återstår är finliret, bilder, koppling av sociala medier och länkar generellt.
När jag kommer till länkar fastnar tanken lite extra vid hur vi ska göra med de förbund som också byter hemsideleverantör i samband med att IdrottOnline-hemsidor försvinner. Då tänker jag framför allt de länkar som går till Riksidrottsförbundet (RF), Skånes ridsportförbund och Svenska ridsportförbundet. Jag tänker mig att de flesta av dessa länkar kommer brytas i samband med bytet. Jag vet att RF släpper sin nya sida den 5 december så därför väntar jag med att länka de vi har till RF till dess. Jag ska kolla med vårt SF och SDF när deras nya sidor släpps så att jag kan länka om dessa länkar då. Kolla gärna med era förbund hur det ser ut för dem, om de också byter hemsideplattform så kan det vara bra att även ni planerar er länkning efter detta.

Jag känner mig så pass redo med den nya sidan att jag har skickat i väg den till några testpersoner som har fått i uppgift att titta lite extra på;
-Är sidan lättnavigerad? 
-Vad vill vi snygga till? 
-Saknar vi någon info? 

I nästa avsnitt hoppas jag på att kunna låter er smygtitta på sidan och få en rapport från vår testpanel.

I helgen ska delar av ungdomssektionen bygga sin del av sidan och då när vi är flera som jobbar tillsammans så får vi även in en lärgruppstimme eller två, det passar väl perfekt så här i slutet av folkbildningsveckan? Passa på att samlas och lära tillsammans ni också!