Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 11 – Sponsorer eller samarbetspartners

Avsnitt 11 – Sponsorer eller samarbetspartners

Hejsan! 
Det är mycket som dyker upp och bli aktuellt att se över i samband med ny hemsida som jag inte riktigt hade tankar på från början. Likt att flytta till ny bostad så är detta en bra chans att se över och rensa bort.  

Nu har jag kommit till våra sponsorer. Idag har vi en egen sida för dessa, ska vi fortsätta med det eller kanske ha dem i en list på startsidan?  
Om vi ska fortsätta med att samla alla på en sida hade det varit trevligt med en kort presentation kring varje företag för att göra sidan mer inbjudande. På så sätt kanske blir lite mer lockande att vara med, framför allt för lokala och mindre företag. Det hade också varit snyggt att koppla till föreningens värdegrund, har vi samarbeten som har en bra värdegrund och ett hållbarhetstänk så hade det varit kul att kunna trycka lite extra på det här. 
Samtidigt blir sponsorer mer hemliga på en egen sida då besökare på sidan aktivt måste välja att gå in just där. En list längst ner på startsidan löser detta och jag tror dessutom att det kan se snyggt ut. Jag tycker inte att vi behöver välja egentligen utan vi kan köra både en list på startsidan och en egen sida med beskrivningar.  

Det är en del kring sponsorfrågan som jag inte har koll och behöver därför lyfta det på kommande styrelsemöte. Vilket uttryck ska vi använda oss av? Kan vi hitta snygg koppling till värdegrunden?  En annan tanke är att vi kanske, likt många andra, ska lämna uttrycket ’sponsorer’ och i stället använda oss av ’samarbetspartners’? 

En del sponsorer/samarbetspartners har jag koll på och vet att dessa är aktuella men inte alla. Vad står det i våra avtal? Uppfyller vi det som står i avtalet och är vi nöjda? Vi kanske kan komma på nya vägar och nya potentiella kontakter.  Efter styrelsemötet tänkte jag kontakta sponsorerna för att se om de alla har en logga i stående och liggande format så att alla loggor kan vara lika stora och följa samma mönster, Jag tycker att det ser proffsigare ut.   

När vi ändå pratar sponsorer är det även kanske läge att se över de som syns på andra sätt runt om på anläggningen? Är de som syns hos oss aktuella och bör de i så fall även få finnas på hemsidan? Kanske finns det fler företag som vill sponsra med ex nya hinder till nästa tävlingssäsong, det är ett bra sätt att synas hos oss. Hur ser det ut hos er, var syns det bäst? Se gärna över det och kanske kan det öppnas upp nya vägar till möjliga samarbeten.  

 

Trevlig helg! 
/Emma