Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 8 - Sommarpyssel

Avsnitt 8 - Sommarpyssel

Hej! 
Nu börjar det närma sig semester för min del och jag ser fram emot att kunna lägga mer tid på att lära mig hur vår nya hemsida kommer fungera. I nuläget är den inte mycket att skryta med, men jag har å andra sidan inte lagt mer än några minuter på den.

imageft8iv.png

Detta var vad jag lyckades hinna med under den utbildning i Wordpress jag gick i början av juni. Under utbildningen, där någon som kan detta väl visade funktionerna, såg allt lätt och logiskt ut. Det kändes inte lika logiskt när jag loggade in idag, bara att hitta till redigera-panelen tog en liten stund men som allt annat, det är lätt när en kan det 😊  
 
Missade du utbildningen ”Wordpress grund” i Helsingborg så kommer det fler chanser i augusti, passa på! Det är väl värt tiden. 
”Wordpress grund” – Kristianstad 16/8 
”Wordpress grund” Ystad 18/8 
”Wordpress grund” – Malmö 30/8. 
 
Trots att jag gått utbildning och haft ganska gott om tid har jag haft lite svårt att släppa ”IdrottOnline-tänket” när det gäller hemsidan. Nu försöker jag undvika att se vår aktiva sida som ett facit och i stället se den mer som en sida med texter och bilder att flytta med till vår nya sida.  
Under sommaren är planen att verkligen börja förstå, och bli van vid, Wordpress. Mitt sommarpyssel kommer till stor del att bestå i bild- och textgenomgångar, leka runt på sidan för att se vad som passar samt att läsa på och även se några utbildningsfilmer igen. Jag har tidigare tittat på ”Moderskeppet” som är en bra och gratis utbildning som är uppbyggd i kortare delar. Jag hade svårt att ta till mig flera delar av den när jag tittade tidigare i år men hoppas och tror att jag kommer kunna ta till mig mer nu när bitarna börjar falla på plats.  
Jag har också fått förmånen att ha tillgång till en testsida via Wordpressutbildningen som jag kan nyttja under en period. Jag tänker att jag ska ta något kapitel från ”Moderskeppet och sen testa bit för bit själv och på så sätt arbeta mig igenom de olika momenten i lugn och ro.  
 
Under sommaren ska jag även få klar en enkät som jag ska be våra medlemmar fylla i. Den ska handla om hur vi tar till oss klubbinformationen och hur vi vill att det ska funka framöver. Jag återkommer som utlovat med en liten rapport kring resultatet under sommaren. Håll gärna utkik på våra sociala medier där jag kommer dyka upp med några korta inlägg under sommaren. Själva bloggandet tar en paus under semestern och är tillbaka igen i mitten av augusti.  
Till dess önskar jag dig en riktigt skön sommar! 
/Emma