Hem / Bidrag och stöd

Bidrag och stöd

RF-SISU Skåne stöttar distriktets föreningar och specialdistrikstförbund genom att ge hjälp ekonomiskt, statliga medel från Riksidrottsförbundet, men främst genom rådgivning och kunskap inom alla de områden som krävs för att driva en idrottsförening. Idrottskonsulenter och sakkunniga hjälper er med föreningsutveckling  och frågeställningar.

Varje år får RF-SISU Skåne anslag från Riksidrottsförbundet, regioner och kommuner där majoriteten fördelas till specialdistriktsförbund och idrottsföreningar i form av olika bidrag.

Bidrag

Det finns en mängd olika ekonomiska bidrag att söka genom RF-SISU Skåne. Dessa presenteras under Ekonomiskt stöd.

Stöd

RF-SISU Skåne erbjuder stöd och support genom rådgivning, utbildningar och projekt. Våra idrottskonsulenter stöttar och hjälper föreningar med utvecklings- och utbildningsfrågor, och vi har sakkunniga inom olika områden som ni kan kontakta. Exempelvis inom barnidrott, idrottonline, inkludering, föreningskunskap, ekonomi och utbildning. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor.

Stöd via idrottskonsulent

Alla föreningar och förbund har en idrottskonsulent hos RF-SISU Skåne knuten till sig. Hur kan vi hjälpa just er? Ring eller mejla till oss för att få veta mer, bolla en idé eller boka in ett besök med en av våra idrottskonsulenterLäs mer och kontakta er idrottskonsulent utifrån vilken kommun föreningen tillhör.

Det finns ingen lag i Sverige som reglerar den ideella föreningen. Däremot finns det en mängd lagar och regler i samhället som gäller även för den ideella föreningen. För övrigt gäller stadgarna samt de beslut som medlemmarna fattar vid föreningens årsmöte.