Hem / Vi arbetar med / Särskilda uppdrag / Skånes Idrottsledarstipendier

Skånes Idrottsledarstipendier

På grund av det rådande läget kring coronaviruset och pandemins påverkan i stort har stiftelserna beslutat att stipendieutdelningen och årets galakväll ställs in.

Alla nominerade personer samt de föreningar som har nominerat fått ett mejl om att det är inställt.

Vi får återkomma med mer information längre fram när det återigen kan bli möjligt för en ny nomineringsperiod.

---

RF-SISU Skåne vill tillsammans med Sparbanksstiftelserna i Skåne* uppmärksamma alla ledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna med en galakväll i Lund.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Den 15 januari öppnar vi för nomineringar till Skånes idrottsledarstipendier och samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en kvinna och en man. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet och självklart beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål.

Rent formellt är det styrelserna i föreningarna som kan föreslå kandidater. Om er förening skulle vilja låta medlemmarna komma med förslag på kandidater att nominera är det givetvis helt upp till er själva att hantera.

Stipendiaten får 5 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 5 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet.

 

Viktiga datum

Nomineringsstart   15 januari
Sista dag för nomineringar  

25 februari

Sista dag för att meddela vinnande stipendiater (meddelas via e-post)  

12 april

Sista dag för anmälan till utdelning - Idrottsledargala   6 maj 
Utdelning av stipendier - Idrottsledargala  

14 maj

Sista dag för utbetalning av stipendier   23 juni


*Sparbanksstiftelserna i Skåne är: Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Skåne och Stiftelsen Gripen.

Nominera senast 25 februari

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus