Hem / Vi arbetar med / Särskilda uppdrag / #schysstmatch

#schysstmatch

Tillsammans för en positiv och utvecklande matchmiljö

RF-SISU Skåne vill tillsammans med Skånes Fotbollförbund, Skånes Innebandyförbund, Skånes Ishockeyförbund och Skånes Handbollförbund bidra till att göra matchmiljön än mer trygg och glädjefylld för spelare, ledare, domare och föräldrar och övrig publik. Därför har vi tillsammans lanserat #Schysstmatch – tillsammans för en positiv och utvecklande matchmiljö.

Kampanjen fortlöper och innefattar följande moment.

  • Korta filmer som ska användas på hemsidor och i sociala medier. Caroline Seger (fotboll), Maria Rooth (ishockey), Thomas Axnér (handboll) och Ellen Rasmussen (innebandy) medverkar och uttalar sig om att skapa en positiv matchmiljö.
  • Föreningarna får, av sitt förbund, en ljudfil att spela upp inför alla sina hemmamatcher där idrottsprofilen hälsar välkommen till dagens match och påtalar att det är en barn- och ungdomsmatch som ska spelas och att publiken agerar därefter.
  • Föreningarna får, av sitt förbund, ett antal olika kort som ska användas i samband med hemmamatcher. Ett av korten är ”Budskap till spelare” ska läsas upp av hemmalagets ledare till alla spelare och domare inför varje match. Vid några matcher per säsong ska barn- och ungdomsspelarna dela ut ”budskapskort” till publiken, med uppmaningar och frågeställningar som handlar om hur de kan bidra till att skapa en trygg matchmiljö. 

Ladda ner ljudfil #schysstmatch innebandy

Ladda ner ljudfil #schysstmatch fotboll

Ladda ner ljudfil #schysstmatch handboll

Ladda ner ljudfil #schysstmatch ishockey

Ladda ner affisch 1 #schysstmatch här (pdf).

Ladda ner affisch 2 #schysstmatch här (pdf).

Tillsammans skapar vi en positiv och utvecklande matchmiljö!

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus