Hem / Vi arbetar med / Särskilda uppdrag / Intresseanmälan för föreningar

Intresseanmälan för föreningar

Senior Sport School 

Vill ni som idrottsförening anmäla ert intresse att medverka i Senior Sport School.

Gör en intresseanmälan här.

 När en Senior sport school skola genomförs i någon av de skånska kommunerna bidrar kommunens idrottsföreningar med träningsaktiviteter anpassade för seniorer. Idrottsföreningarna erbjuder 1-2 träningspass och får möta en härligt grupp seniorer och får samtidigt en god möjlighet att visa upp sin verksamhet samt rekrytera nya medlemmar.

Gruppen består av seniorer från 60 år och är ca 25 st i sin grupp. Oftast sker träningarna dagtid, förmiddagar. Men vid behov jobbar vi med anpassningar för att möta föreningarnas möjligheter till medverkan.

Vi välkomnar föreningar som redan idag har verksamhet för seniorer eller som vill komma igång med verksamhet. Vi ser Senior sport school som ett hälsoäventyr, en pusselbit i samhället kring hälsosamt åldrande och anser att alla våra idrotter kan anpassas för seniorer. Tillsammans kan vi ha en dialog om hur ett träningspass hos er förening kan se ut.

Vi söker nu fler föreningar som vill vara med på resa. Välkomna att anmäla ert intresse genom att svara på några korta frågor, så tar vi kontakt med Er!

För frågor kontakta This is a mailto link tele 010- 476 57 67

Outdoor rörelseglädje 60+

Vill ni som idrottsförening anmäla ert intresse att arrangera aktiviteter för 60+-are i samarbete med RF-SISU Skåne.

Gör en intresseanmälan här.

Vi söker föreningar som vill vara med och arrangera Outdoor rörelseglädje 60+.

En Outdoor består av totalt 5 träningspass En förening som medverkar leder 4 träningspass utomhus, anpassade för seniorer.

På det femte passet kommer en föreläsare från RF SISU och håller i träningspasset senior power med gruppen.

Föreningarna välkomnas att medverka vid detta pass. Föreningar kan bedriva sin egen idrott eller ha allmän rörelseträning. Fokus är på glädje, gemenskap och enkla rörelser. Och även ge föreningarna möjlighet att presentera sin föreningsverksamhet.

För frågor kontakta  This is a mailto link