Hem / Egna nyheter / IDROTT HELA LIVET: Pulsbyn i Degeberga vinner pris

IDROTT HELA LIVET: Pulsbyn i Degeberga vinner pris

Puls-byn i Degeberga vann Årets Leaderprojekt 2021 i kategorin ”En del av vårt samhälle”. Satsningen har möjliggjort att hela samhället kan utöva fysisk aktivitet och fler kan idrotta hela livet. RF-SISU Skåne önskar stort grattis till priset.

LEADER Sydöstra Skåne arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag, organisationer och myndigheter. I helgen delades pris ut till 5 starka satsningar där Pulsbyn i Degeberga prisades i kategorin ”En del av vårt samhälle”.

Juryns motivering lyder:

"Med friska tag har projektet PULS-byn gjort hela Degeberga till en by i rörelse!

Projektet har gift ihop samhällets föreningar och med imponerande stort engagemang skapat en plats för spontanidrott, som också blivit en mötesplats där olika grupper träffas och umgås. På utegymmet och motorikbanan ses barn, ungdomar, familjer, vuxna och äldre träna sida vid sida – varje dag.

Framgången grundar sig i en genomtänkt analys av behov, en stark och vågad vision och flera drivkraftiga draglok. Med en långsiktig plan och samverkan för underhåll är PULS-byn en sann modell för hållbar utveckling!"

RF-SISU Skåne har tidigare hälsat på i Degeberga, se gärna vårt reportage

Satsningen har möjliggjort att hela samhället kan utöva fysisk aktivitet och fler kan idrotta hela livet. RF-SISU Skåne önskar stort grattis till priset!

Det går att läsa om samtliga fem pristagare på LEADERS hemsida