Hem / Egna nyheter / 2022 / Utbildningssatsning inom fysträning i höst

Utbildningssatsning inom fysträning i höst

I oktober bjuder vi på tre gratis webbinarier för såväl tränare, utövare och föräldrar och i november hålls en heldagsutbildning i Helsingborg för tränare.

Idrottare behöver vara starka i kroppen för att kunna optimera prestationen inom sin idrott och för att undvika skador. RF-SISU Skåne genomför därför under hösten en unik utbildningssatsning inom fysträning tillsammans med Athletic Sport School med Anders & Lisette Lindsjö i spetsen.

De tre webbinarierna går igenom grunderna och utmaningarna inom fysträning, men belyser även de specifika delarna styrka, snabbhet och uthållighet.

Heldagsutbildningen är till stora delar praktisk och riktar sig till dig som har god kunskap inom tränings- och övningslära men som vill utvecklas ytterligare inom området.

Det finns inget krav att behöva vara med på alla tillfällen, men webbinarierna ger en god bas för heldagsutbildningen.

3 oktober kl. 20:00-20:45 - Vad innebär fysträning?

Det första av tre webbinarium inom fysträning under hösten. Här får du som deltagare kunskap om vilka fysiska egenskaper som krävs för just din idrott och hur du kan jobba med dem.

Läs mer och anmäl dig till webbinariet här

10 oktober kl. 20:00-20:45 - Styrka och snabbhet

Webbinariet tar upp vad styrka och snabbhet är samt hur och varför vi behöver träna dessa delar, för både prestation och skadeprevention.

Läs mer och anmäl dig till webbinariet här

17 oktober kl 20:00-20:45 - Uthållighet

Webbinariet tar upp vad uthållighet är samt hur och varför vi behöver träna det, för både prestation och skadeprevention.

Läs mer och anmäl dig till webbinariet här

27 november kl 9:00-15:30 - Sport Strength Specialist “Kontrastmetoder”

- En praktisk utbildning i power och hur den kan utvecklas

Utbildningen riktar sig till dig som vill bli en framgångsrik tränare för individuella eller lagidrottare och har god kunskap i tränings- och övningslära. Du ska vara tränare på ungdoms- eller seniornivå, fystränare, terapeut, personlig tränare eller motsvarande och tillhöra en idrottsförening.

Läs mer och anmäl dig till utbildningen här

Utbildare är Anders och Lisette Lindsjö från Athletic Sports School, som är ledande i landet inom området och har utbildat över 2000 tränare runt om i världen. De är kända för sin pedagogik och koppling till vetenskap och praktiska coaching dagligen.