Hem / Egna nyheter / 2022 / Idrottens himmel och helvete - säsong 4 2022

Idrottens himmel och helvete - säsong 4 2022

Utbildningsradion har tagit fram ytterligare en säsong omkring Idrottens himmel och helvete. RF-SISU Skåne kommer i samband med att avsnitten visas ha en digital träff för att samtala om ämnena.

RF-SISU Skånes barnidrottsombud, Martin Edbladh, kommer att hålla i lunchsamtal dagen efter att avsnitten visats på SVT 1. Föreningspersoner får då tillfälle att prata igenom ämnen och få stöd i hur situationer kan förebyggas eller hanteras. Även flera av våra idrottskonsulenter är med på mötena.

Det digitala mötet är i Teams och ingen anmälan krävs

Klicka här för att ansluta till mötet

Inför träffen är det bra om avsnittet setts och även om du tagit del av de pratstartare som finns på ur.se under Idrottens himmel och helvete - säsong 4. Materialet släpps i anslutning till premiären den 6/4. 

7 april kl 12-13

  • Avsnitt 1 När idrotten hjälper eller stjälper (sänds 6 april kl 22.30) - Alldeles för många barn och unga mår psykiskt dåligt i Sverige, idrotten är inget undantag. Det här programmet belyser när man blir sin prestation och vilka bittra eftersmaker det kan ge. Vi visar också exempel på när idrotten bidrar med ett livsvärde man kanske saknar i skolan eller i det vanliga livet.

14 april kl 11-12

  • Avsnitt 2 Idrottsbarn med NPF-diagnos (sänds 13 april kl 22.30) - Vilka svårigheter möter barn med NPF-diagnos när de vill röra på sig? Och vilka insatser finns för att möjliggöra en idrott tillgänglig för alla?

21 april kl 12-13

  • Avsnitt 3 Idrott & kriminalitet (sänds 20 april kl 22.30) - Detta avsnitt handlar om hur olika typer av kriminalitet kan förstöra ungdomars glädje till sin idrott. När det trygga rummet förvandlas en farlig plats.

28 april kl 12-13

  • Avsnitt 4 Ytorna som gör oss aktiva (sänds 27 april kl 22.30) - Det är kanske lätt att tro att Sverige är överfullt av idrottsarenor och möjlighet till organiserad idrott. Så är det inte för alla barn och unga. Det finns också en tendens att ha en övertro till konstruerade idrottsanläggningar, men ibland är det så enkelt att det bara gäller att värna spontanidrottsytorna som gör oss aktiva.

5 maj kl 12-13

  • Avsnitt 5 Segregation och inkludering (sänds 4 maj kl 22.30) - Detta program tar upp frågor som rör hur integration, rasism och utanförskap avspeglar sig i idrottsvärlden.

12 maj kl 12-13

  • Avsnitt 6 När idrotten försvinner (sänds 11 maj kl 22.30) - Flyttlasset gick från Stockholm till Backe. För Torsten innebar det ett avsmalnat utbud av idrotter att välja på. För i Backe finns bara längdskidsträning.

Tidigare säsonger hittar du på UR-play.