Hem / Egna nyheter / 2022 / Ätstörningar inom idrotten

Ätstörningar inom idrotten

Hur lyfter vi detta ämne och hjälper personer i vår närhet och inom idrotten?

Som idrottsrörelse och förening kommer vi alltid att att behöva vara uppmärksamma på att våra medlemmar trivs och mår bra. Om vi ser någon som faller utanför mönstret har vi ett ansvar att finnas tillhands och hjälpa individen. Att stå vid sidan och inte agera kan förvärra tillståndet och förlänga sjukdomsförloppet. Vi måste våga prata om ätstörningar. 

Nora Ericssons föreställning "Spring tills du dör" tar upp ämnet på ett sätt som berör och öppnar upp för samtal och tankar. Nora har själv varit drabbat av ätstörningar under sin karriär inom basketen. Hon fick hjälp och stöd och berättar om vägen genom förloppet; att må dåligt, varför och hur det påverkade henne och hennes process för att bli frisk. 

Se inslaget med Nora Ericsson här.


RF-SISU Skåne erbjuder föreläsningen "Att idrotta med en ätstörning". Deltagarna får en snabb genomgång av de olika ätstörningsformerna -vad som utmärker var och en, vad de har gemensamt, symptom, hur man bemöter en ätstörd samt vilken hjälp som finns att få. Är er förening intresserad: kontakta er idrottskonsulent för mer information

Utöver denna finns den digitala utbildningen Ledare som lyssnar. Detta är en gratis utbildning som du kan göra på egen hand eller tillsammans med din förening. 

Ledare som lyssnar på Folkhälsomyndighetens sida