Hem / Egna nyheter / 2021 / Skånska Idrottspriser 2020 delas ut

Skånska Idrottspriser 2020 delas ut

Årets Idrottare 2020 blev volleybollspelaren Isabelle Haak i VakıfBank S.K. (turkiet) och i svenska landslaget.

Årets Idrottare 2020
Isabelle Haak i VakıfBank S.K. (Turkiet) och i svenska landslaget.
Motivering:

Coronapandemin flyttade Tokyo-OS till sommaren. Även den turkiska ligan, somIsabelle Haak spelar i, fick avsluta i förtid. I slutet av april 2020 kom också beskedetatt Champions League i Volleyboll inte skulle spelas klart. Bittra besked för en avvolleybollens största internationella stjärnor som toppade poängligorna och var i finform när allt tog en oväntad vändning. I höstas testades ängelholmaren själv positivtför Covid-19 och fick sitta hemma i två veckor. Därefter har hon kommit tillbakaoch är starkare än någonsin - nu belönas hon med utmärkelsen Årets idrottare.Framgång kan mätas såväl i världsklassiga prestationer som guldmedaljeroch det förstnämnda kan ingen ta ifrån vinnaren Isabelle Haak.

Så här såg det ut när vi delade ut priset.

 

Årets Idrottsledare 2020
Linda Wemmert, Bara Friidrottsklubb
Motivering: 

Med en till synes outtröttlig energi och med ständigt nya idéer för hon föreningen Bara Friidrottsklubb framåt. Drivet och engagemanget blev extra tydligt under corona-året 2020. När andra idrottsledare ställde in träningar, suckade uppgivet och hoppades på ett bättre 2021 konfronterade Linda verkligheten och där inställda träningar alltid var det sista alternativet. Hårdare restriktioner och nya rekommendationer tycktes ge henne ännu mer energi och göra henne ännu envisare. Det fanns alltid en väg framåt via virtuella lopp och digitala träningsfilmer, planerade fysiska föreläsningar som genomfördes digitalt och ständig uppdatering för att vara ajour om det senaste i kontakten med andra ledare,medlemmar och föräldrar. För sitt framgångsrika och ihärdiga föreningsengagemangtilldelas Linda Wemmert utmärkelsen Årets Idrottsledare i Skåne 2020.

Så här såg det ut när vi delade ut priset.

 

Årets Funktionär 2020
Tess Olofsson - Elitdomare fotboll
Motivering: 

Att döma fotboll på högsta nivå har länge varit en syssla enbart för män. Som första kvinna i Sverige har Tess Olofsson tilldelats den högsta klassificering som en fotbollsdo-mare kan ha. I en av idrottens viktigaste och kanske mest otacksamma roller, där det ofta handlar om att synas så lite som möjligt på planen så att spelarna känner att de avgöra matchen själva, är det väl inte mer än rättvist att såväl kvinnor som män ska ges möjlig-het att skipa just rättvisa. Årets funktionär 2020 - i rättvisans namn - Tess Olofsson.

Så här såg det ut när vi delade ut priset.

 

Årets Idrottsförening 2020
KFUM Kristianstad Basket.
Motivering: 

KFUM Kristianstad Basket är en förening som fått fler lag och träningsgrupper trots corona-pandemin. Föreningens coacher har engagerat sig till fullo för att hålla träningar, i full samklang med rådande restriktioner. I slutet av mars 2020, efter tränings- och match-stoppet, omorganiserades det till uteträningar på Österängs basketplan. Det var inte alla spelarna som kom, men coacherna var där och det var endast vid riktigt busväder som träningarna ställdes in. Grunden till att föreningen klarat pandemiåret 2020 berordärför på coachernas otroliga engagemang. Det är deras insatser som gör attfler barn, vuxna och äldre hittar till basketen i Kristianstad.

Så här såg det ut när vi delade ut priset.