Hem / Egna nyheter / 2021 / Nyhetssammanfattning från RIM 2021

Nyhetssammanfattning från RIM 2021

I helgen som gick avhandlades Riksidrottsmötet 2021, RIM, med ombud från Riksidrottsförbundets medlemsförbund och SISU Idrottsutbildarnas medlemsorganisationer.

Riksidrottsmötet genomfördes digitalt i år och gick att följa direkt via webben. Här sammanfattas några av besluten.

Amanda Lind, idrottsministern, inledde med sitt tal till idrottsrörelsen
För hela talet

Riksidrottsmötet beslutade om ett stärkt stöd till specialidrottsförbunden 

Ett flerårigt arbete ska inledas för att minska kostnaderna för RF:s nationella och regionala verksamhet, och därigenom kunna öka stödet till specialidrottsförbunden med 100 miljoner kronor under perioden 2022–2025. I strategin ingår också att försöka öka såväl statsbidrag som övriga intäkter. 
Läs hela nyheten
  

Grönt ljus för idrottsövergripande elitidrottsprogram 

Ett nytt idrottsövergripande elitidrottsprogram beslutades av Riksidrottsmötet. Det av RF, Sverige Olympiska Kommitté och Parasport Sverige samordnade elitidrottsstödet ska fortsätta utvecklas för att vända en negativ trend för elitidrotten. 
Läs hela nyheten 

Kompetensstöd och ökat ekonomiskt stöd för parasport

Riksidrottsmötet beslutade att erbjuda förbund och föreningar ett kompetensstöd inom parasport. Riksidrottsförbundet samverkar med Parasportförbundet för en stegvis övergång av stödfunktionen till Riksidrottsförbundet. 
Läs hela nyheten 

Padel och islandshäst välkomnas som nya medlemmar

Padel och islandshäst valdes in som nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot röstade majoriteten av ombuden avslag på ansökningarna från Friskis & Svettis, e-sport, funktionell fitnessjuiijitsu, bridge och schack (sökte enbart till SISU). Det innebär att det nu finns 72 specialidrottsförbund i RF. 
Läs hela nyheten 

Björn Eriksson omvald för ytterligare två år 

Björn Eriksson valdes som ordförande i ytterligare två år under Riksidrottsmötet. Dessutom valdes tre nya ledamöter in i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen (SISU Idrottsutbildarna): Victoria Escobar, Marie Hedberg och Åsa Llinares Norlin. 
Läs hela nyheten 

Riksidrottsförbundet kommenterar frågan om bidragstak 

På Riksidrottsmötet beslutades om ett tak i RF:s stödsystem från 2022, att inget specialidrottsförbund (SF) får erhålla mer än 10 procent av stödet till SF. Fotbollförbundet har idag presenterat en åtgärdslista med anledning av beslutet. 
Läs hela nyheten 

Mer om Riksidrottsmötet

Se Riksidrottsmötet i efterhand

Riksidrottsmötet genomfördes digitalt och hela mötet går att ta del av i efterhand, punkt för punkt. Se Riksidrottsmötet.

"En dag i idrottsrörelsen"

Bara under en vanlig dag möts över 150 000 människor runtom i Sverige för att umgås och träna eller tävla ihop i en förening. Vi samlade ett 20-tal av Sveriges bästa fotografer i en unik satsning den 10 oktober 2020. Ta del av ”En dag i idrottsrörelsen”