Hem / Egna nyheter / 2021 / Covid-19-information från Länsstyrelsen Skåne

Covid-19-information från Länsstyrelsen Skåne

Den tillfälliga covid-19 lagen gäller än!

Kommer ni i er förening anordna en tävling eller uppvisning med publik framöver? Då finns det en rad åtgärder ni behöver genomföra för att följa den tillfälliga covid-19 lagen. Det handlar om att beräkna antal deltagare, säkerställa att de håller avstånd till varandra, dokumentera smittskyddsåtgärder etc.

Länsstyrelsen bedriver tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen för att minska smittspridningen i samhället. Ett område de utför tillsyn på är allmänna sammankomster/offentliga tillställningar. Exempel på sådana sammankomster är idrottstävlingar eller uppvisningar inför publik.

För mer information om vilka åtgärder ni behöver göra inför en tävling eller uppvisning, vänligen läs igenom detta informationsblad (pdf) och denna checklista (pdf).

Ska ni genomföra ett läger eller en cup? Läs gärna Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Tänk på att en cup kan räknas som en offentlig tillställning beroende på omfattning. Är ni osäkra så stäm av med polisens tillståndsenhet.

Information om regelverket för allmänna sammankomster/offentliga tillställningar hittar ni även på Länsstyrelsen Skånes hemsida.

Folkhälsomyndighetens tillsynsvägledning ger bra information till dig som ska arrangera en allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

Här är de regler som gäller för sportanläggningar, även då det inte är en tävling på anläggningen. Regeln om 10 kvm/person är borttagen, men kom ihåg att ni fortfarande ska utforma er verksamhet så att trängsel undviks.


Vid frågor är ni välkomna att kontakta enheten för pandemitillsyn på Länsstyrelsen Skåne. De nås på telefon 010-224 11 25, måndag – fredag kl. 10.00 – 12.00,
eller e-post: This is a mailto link

Mer läsning och information:

Några restriktioner kvarstår – här är läget just nu

Affisch för föreningar om Covid-19