Hem / Egna nyheter / 2020 / Webbinarier under hösten

Webbinarier under hösten

Under hösten erbjuder vi på RF-SISU Skåne ett antal kostnadsfria webbinarier, utöver alla ordinarie utbildningar vi genomför. Bland annat ett om ätstörningar inom idrotten den 19 oktober. Ta del av vårt utbud nedan.

19 oktober: Att idrotta med en ätstörning

Maria Berg är elitroddare på landslagsnivå, med fina VM-meriter i bagaget. Dessutom är hon välutbildad inom idrott och nutrition. Maria har brottats mot ”Mr. Anorexus” som hon kallar sin anorexi, i 18 år.

Under webbinariet varvas fakta om ätstörningar med personliga erfarenheter och reflektioner från Maria. Deltagarna får en genomgång av de olika ätstörningsformerna - vad som utmärker var och en, vad de har gemensamt, symptom samt vilken hjälp som finns att få.

Anmäl dig här senast den 14 oktober

26 november: Utveckla dina idrottares styrkor på mer än ett plan – från junior till senior

Före detta landslagshandbollsspelaren Therese Wallter och före detta fotbollsproffset Markus Holgersson leder webbinariet, där du får följa med på en resa från tuffa ungdomsår som skapade två elitkarriärer med utlandsäventyr, SM-Guld och EM-Silver. 

Med deras berättelser väver de samman erfarenheter med konkreta idéer för att utveckla era idrottares styrkor på mer än ett plan.

De talar om framgångshjulet och att skapa ett liv i balans. De vill ge er ledare insikter i hur ni kan hantera, bemöta och vägleda ungdomar från bryggan mellan junior till senior där en stor vikt ligger i att skapa en identitet och trygga individer vid sidan av deras idrott. 

Anmäl dig här senast den 22 november

Webbinarier i IdrottOnline

22 oktober: Begränsat registerutdrag i IdrottOnline

Funktionen Begränsat registerutdrag finns i IdrottOnline. Vi går igenom hur funktionen används.Vi pratar även om hur föreningen kan hantera begränsat registerutdrag i föreningen och vilka rutiner som bör göras.

Anmäl dig här senast den 21 oktober

9 november: Uppdaterat medlemsregister i IdrottOnline

Genomgång om hur föreningen kan hålla sitt medlemsregister uppdaterat. Medlemmar kommer och går. För att följa personuppgiftshanteringslagen bör vi inte ha medlemmar som slutat mer än 24 månader. Det finns några möljigheter att hålla registret uppdaterat. Vi går igenom några.

Anmäl dig här senast den 5 november

19 november: Hemsida i IdrottOnline

Vi går igenom frågor om hemsida i IdrottOnline utifrån deltagares önskemål. Det finns olika sidtyper, möjlighet att lagra föreningens dokuemt och bilder och koppling till kalender bland annat. 

Anmäl dig här senast den 18 november

2 december: Avgifter i IdrottOnline

Vi går igenom hur föreningen kan hantera avgifter i IdrottOnline.

Anmäl dig här senast den 1 december

15 december: Kommunfil i IdrottOnline - vad ska vi tänka på

Vi går igenom hur att skapa kommunfil i IdrottOnline och vad föreningen ska tänka på.

Många kommuner har något system som kan ta in informationen som lagts in i IdrottOnline via en exportfil i xml-format. (ApN, aktiviteter på nätet, är ett sådant system till exempel). Då slipper föreningen rapportera i 2 olika system.

Anmäl dig här senast den 13 december

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus