Hem / Egna nyheter / 2020 / Rör på dig i Coronatider – Pidde P ger webbkonsert

Rör på dig i Coronatider – Pidde P ger webbkonsert

Coronaviruset har stoppat skolkonserter med fokus på rörelse – som ett svar på detta tar Pidde P nu till alla resurser för att öka rörelseglädjen hos alla Sveriges barn.

Sedan 2019 har skånska artisten Pidde P tillsammans med Riksidrottsförbundet turnerat med ”Rörelsesatsning i skolan”. Pidde P har hållit skolkonserter där han inspirerat barn att dansa och röra på sig. Tillsammans med långsiktiga lösningar för att få in mer rörelse i skoldagen har Rörelsesatsningen varit en positiv kraft för barnens hälsa och välmående.

I samband med Coronavirusets spridning och insatserna för att stoppa viruset, ställdes flera skolkonserter dessvärre in i Skåne. Och när flera idrottsföreningar stänger ner sin verksamhet, finns det tusentals skolbarn som blir utan rörelse i vardagen.

Coronaviruset ska stoppas, men vi tänker inte stoppa vårt arbete för barns rörelse. Därför kommer Pidde P att hålla en direktsänd webbkonsert fredag den 27 mars kl 10.00. Gå in på Pidde P:s Youtube och förbered dig för dans. Om du vill lära dig stegen kan du öva här.

– Jag vill få barnen att längta och tänka på något roligt i dessa oroliga tider. Jag hoppas att så många som möjligt kopplar upp sig & släpper loss där de befinner sig, säger Pidde P.

Organisationen Generation Pep som jobbar med kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa är med och delar konserten på sina kanaler.

– Vi vet att stillasittandet är som högst bland barn på helger och lov. Den situation vi nu befinner oss i, där många barn behöver vara hemma, kommer inte bli ett undantag. Därför vill vi från Generation Pep vara med och stötta alla initiativ som innebär att fler barn kommer komma i rörelse. Hela Sverige dansar är ett klockrent sådant initiativ och för oss var det självklart att hänga på Pidde P i det här, säger Carolina Klüft verksamhetschef på Generation Pep.

Konserten spelas in i samarbete med Kulturkvarteret Kristianstad som ställer upp med personal, lokal och utrustning. Klicka här om du vill veta mer om Rörelsesatsning i skolan.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus