Hem / Egna nyheter / 2020 / Nu utvecklar vi Rörelsesatning i skolan tillsammans med Sparbanken Skåne

Nu utvecklar vi Rörelsesatning i skolan tillsammans med Sparbanken Skåne

Sedan 2018 har RF-SISU Skåne drivit Rörelsesatsning i skolan i samverkan med över 100 skånska skolor. Bl.a. har artisten Pidde P genomfört en rörelseturné med sång och dans på många skolor.

Alltför många barn och unga i Sverige sitter stilla. Vi vet att ökad rörelse förbättrar folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Riksidrottsförbundet har uppdrag från regeringen att arbeta för mer rörelse i skolan. I Skåne leds satsningen av RF-SISU Skåne som i samverkan med skånska skolor vill skapa bättre förutsättningar för rörelse under skoldagen.

Satsningen riktar sig till alla barn i årskurs F-6 och framför allt de som inte rör på sig tillräckligt idag. Under de här tidiga åren skapar barn vanor som har stor inverkan på deras mående och hälsa även senare i livet.

"Nu fortsätter vi utveckla Rörelsesatsning i skolan och genom samarbetet med Sparbanken Skåne kommer vi kunna nå ut till ännu fler skånska skolor. Ett samarbete som kommer ge många barn en lustfylld upplevelse av rörelse. Ta gärna kontakt med oss så ser vi hur vi skulle kunna hjälpa er skola." säger Linda Jenvén, RF-SISU Skåne

”Vi vet att våra barn och ungdomar rör sig för lite. Det vill vi förändra genom samarbetet med RF-SISU Skåne.” säger Östen Gunnarsson, VD Sparbanksstiftelsen 1826

RF-SISU Skåne erbjuder bland annat utbildning för skolans personal, inspirationsmaterial åt skolor och ett besök av Rörelseturnén med Pidde P på er skola. 

Läs mer om Rörelsesatsning i skolan

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus