Hem / Egna nyheter / 2020 / 30 november sista dag för att söka verksamhetsstöd Idrott för äldre

30 november sista dag för att söka verksamhetsstöd Idrott för äldre

Vi vill påminna om att ansökningsperioden för verksamhetsstödet, Idrott för äldre, är öppen ett par veckor till. Sista dag är den 30 november.

Stödet skall ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv och få ökad hälsa. Idrottsföreningen söker stödet direkt i IdrottOnline och grundbeloppet är 3 000 kr för alla föreningar som beviljas stöd. Utöver detta kan det bli aktuellt med ytterligare stöd. 

Som förningen är detta ett utmärkt tillfälle att göra sin föreningen hel genom att även erbjuda den äldre målgruppen en träningsform som skulle passa dem. Vi tog ett prat med Vellinge IFs 
verksamhetsansvarig, Johnny Neldeborn, om hur och varför de startade idrott för äldre i Vellinge IF.

Varför sökte ni det här stödet?
Vi tycker det är bra att man även för verksamheten som riktar sig till äldre kan söka bidrag. Vi vill erbjuda en så billig och bra verksamhet som möjligt och då är alla stöd viktiga.

Hur fick ni information om stödet?
Genom utskick från RF

Varför startade ni upp idrott för äldre?
Vi vill som förening vara hela och då erbjuda verksamhet för alla. Det vi hos oss kallar Vellinge IF hela livet.

Hur har gåfotbollen utvecklat föreningen?
I raketfart trotts pandemin. Man vågar knappt drömma om hur stort det varit om inte pandemin kommit. Men vi är mellan 15-25 spelare varje vecka som träffas och gå fotboll.

Hur gick ni till väga?
Vi gick ut med information i våra medier. Sen prata vi mycket med LIONS och PRO som vi har bra samarbete med. Men det viktigaste var att bara fortsätta varje söndag tills folk börja förstå och komma igång.

Hur kommer ni nyttja de medel ni fått?
Genom att fortsätta hålla nere kostnaderna för deltagarna och erbjuda en bra och billig verksamhet. Sen kanske vi firar med lite kaffe och vetelängd när livet är normalt igen.

Vilka kan söka?

Idrottsföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, idrottsverksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens idrottsaktiviteter under samma tidsperiod. Föreningen måste också vara medlem i ett specialidrottsförbund som är anslutet till Riksidrottsförbundet.

>> Läs mer om Idrott för äldre här!

Ansökningsperiod oktober & november

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för målgruppen. 

>> Läs mer om hur ansökan går till här!

I nästa vecka den 18 november kommer RF-SISU Skåne ha ett webbinarie där vi går igenom regelverk och information om stödet samt hur ansökan görs i IdrottOnline. Sista dag för anmälan vad det gäller webbinariet är den 17 november. För anmälan och mer information klicka här.


Har du frågor, kontakta någon av våra konsulenter

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus