Hem / Egna nyheter / 2019 / Skåneidrotten blir RF-SISU Skåne 2020

Skåneidrotten blir RF-SISU Skåne 2020

Förenkling och effektivisering är i fokus när idrottsrörelsen och idrottens studieförbund sammanlägger verksamheterna i landets regioner.

”Skåneidrotten” har sedan 2004 varit samlingsnamnet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas verksamhet i Skåne. Från och med 1 januari 2020 läggs de båda organisationerna samman, och tar det nya namnet RF-SISU Skåne. Namnbytet märks bland annat på nya hemsidan (rfsisu.se/skane) som lanseras 15 januari 2020. 

- Som en organisation kan vi förtydliga vårt erbjudande om en helhetslösning för idrotten. Vi förenklar för föreningar, samarbetspartners med flera – samtidigt som kärnverksamheten förblir densamma, förklarar Patrik Karlsson, distriktsidrottchef i Skåne.

Riksidrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna är fortsatt två organisationer på nationell nivå. Men på regional nivå slås organisationerna ihop för att underlätta administration och öka effektiviteten, bland annat inom ekonomi, IT och HR. Namnbytet förtydligar även att den skånska verksamheten är del av den nationella idrottsrörelsen. 

- Men varken uppdragen eller verksamheten genomgår omfattande förändringar. Vi har fortsatt två tydliga uppdrag, idrotten (RF) och folkbildningen (SISU), och vi kommer fortsätta att särredovisa folkbildnings-stödet eftersom SISU Idrottsutbildarna även framöver är ett studieförbund och bildningsanslaget har ett specifikt ändamål, förtydligar Karlsson. 

Sammanläggningen grundar sig i ett beslut på Riksidrottsmötet 2018, och kommer att göras i hela landet. 

Sammanfattning:

  • Skåneidrotten blir RF-SISU Skåne den 1 januari 2020.
  • Vår nya webb, www.rfrisu.se/skane lanseras den 15 januari 2020.
  • Våra nya e-postadresser blir This is a mailto link