Hem / Utbildning/Folkbildning / Vårt utbud / Tränar & Ledarutbildningar / Introduktionsutbildning för tränare

Introduktionsutbildning för tränare

Introduktionsutbildning för tränare ger dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare/ledare inom idrotten samt konkreta tips kring ledarskap och träning. Inspireras till ett spännande och viktigt uppdrag. Oavsett om du är ny som tränare, ung, vuxen eller kan tänka dig att stötta upp på träningar, är den här utbildningen ett perfekt första steg.

Utbildningen kan genomföras på tre olika sätt beroende på hur många personer som vill gå den och på vilket sätt. 

Du som tränare inom idrotten 

Svensk idrott är en fantastisk arena som engagerar och motiverar många olika människor, unga som gamla, med olika bakgrund, drivkrafter, erfarenheter och kompetenser. Du som tränare och ledare och den fantastiska insats du gör är helt avgörande för idrotten. Du som tränare gör skillnad! 

Introduktionsutbildningens avsnitt:  

  • Jag och idrottsrörelsen  
  • Jag och ledarskapet
  • Jag och träningen 
  • Övningsbank   

Introduktionsutbildningens upplägg, på tre olika sätt: 

  1. Kurs på fyra timmar där vi kommer till er förening och håller utbildningen, 2,5 timme teoripass följt av 1,5 timme praktikpass där vi tränar på att leda andra. Här ingår även två böcker, Dolda utmaningar och Lek med rörelseförståelse.   
  2. På egen hand genomföra utbildningen på webben, 2-3 timmar. För dig finns ett reflektionsblad. Här finns också möjligheten om fler har gått den att samlas i en lärgrupp och gå igenom de lärgruppsmaterial som finns för varje avsnitt och diskutera vad ni lärt er 
  3. (Detta alternativ är inte lanserat än och kommer inom kort) Kurs digitalt där deltagaren tar sig igenom de olika avsnitten utifrån olika uppgifter. Er idrottskonsulent börjar med att lägga upp kursen på IdrottOnline och deltagare från er förening anmäler sig där. Utbildningen avslutas med en digital träff för deltagarna får utrymme för samtal och erfarenhetsutbyte utifrån det samtalsunderlag som finns under Vill du lära dig mer?. 
     

Efter utbildningen finns på webben ett valfritt Testa dig själv följt av Registrering och diplomdär du kan registrera dig för att ditt specialidrottsförbund ska se att du slutfört utbildningen och få ett diplom. Om du går punkt 1 registrerar vi dig och du får diplomet av oss.  

Utöver det finns en övningsbank samt fliken Vill du lära dig mer? där du hittar information om vad det finns för framtida utbildningsmöjligheter. 

Kontakta gärna våra idrottskonsulenter om ni vill att vi kommer till er.