Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök utbildningar

Sök utbildningar

Idrottsrörelsens studieförbund erbjuder folkbildning i form av en mängd kurser och utbildningar. Här nedan ser du de utbildningar som är planerade i RF-SISU Östergötland. Du kan också välja ett annat distrikts utbud eller gå till www.boson.se om du söker nationell, idrottsövergripande och högre utbildning. De utbildningar som ligger närmast i tid är de som visas först. Du kan själv avgränsa din sökning genom att välja ett ämne och annan tidsperiod. I utgångsläget visas samtliga planerade utbildningar i distriktet inom förinställd tidsperiod. Du kan också välja vilken typ av utbildning du vill leta efter via knapparna högst upp: Alla utbildningar, Fysiska utbildningar eller Digitala utbildningar. 

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Grundutbildning för tränare - Norrköping

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget som kommer att följas av en fördjupning. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år. Vi rekommenderar dock att de yngre deltagarna har med sig en äldre tränare som mentor från föreningen.
Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2021-08-18 - 2021-09-18 Plats: Digitalt via ZOOM Mer information på kurssidan
Till anmälan

Sponsring och dess möjligheter

Sponsring är ett effektivt sätt för företag att öka kännedomen om sitt varumärke och koppla samman det med en idrottsförenings positiva värden. Man ska se sponsring som ett kommunikationsverktyg som öppnar vägar till kommunikation med konsumenter och sätt att bygga upp sitt varumärke. Sponsring är inte enbart synlighet för företag utan relationsskapande. Rätt partnerskap kan ge bra inkomster till en förening.


Vi kommer prata om hur oftast sponsring ur ett lokalt föreningsperspektiv ser ut och vad sponsring faktiskt kan åstadkomma, både ekonomiskt, varumärkesbyggande och rekryteringsmässigt.

Vi kommer gå igenom delar som:

  • Vikten av förarbetet
  • Hur man ska tänka när man skapar och formar erbjudandet
  • Finns det någon mall för att prissätta erbjudandet?
  • Hur man ska tänka vid försäljningsarbetet
  • Den lite snåriga djungeln med avtal och juridik
  • Vikten av aktivering för ett lyckat resultat
  • Utvärderingen, en ofta bortprioriterad men viktig del av sponsorskapet

 

I och med detta hoppas vi ge er verktyg som ni kan jobba med i er förening för att lyckas med ert sponsringsarbete. Hitta ett lite mer strategiskt sätt att jobba, hitta nya vägar och nya intäktsmöjligheter.
Datum: 2021-08-19 Plats: Digitalt via ZOOM Mer information på kurssidan
Till anmälan

Ledare i idrottsförening som ska leda verksamhet i skola

Om ni är intresserade av eller redan planerar skolsamverkan – här har vi en utbildning för er!
Kontaktperson: Ida Kregert Blomstrand Datum: 2021-08-25 Plats: Digitalt via Teams Mer information på kurssidan
Till anmälan

Kommunikation för din förening - sociala medier

Oavsett hur mycket bra ni än gör så vet ingen om det om ni inte kommunicerar ut det. Så hur ska man nå ut i dagens brus, och hur ska ni som förening göra för att just ni ska synas och höras? Vem ska ni prata med, när ska ni prata med dom och vad ska ni säga?
Kontaktperson: Ulrika Smith Svenstedt Datum: 2021-09-02 Plats: Digitalt via ZOOM Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundläggande kassörutbildning

En grundkurs för dig som är ny kassör i föreningen! Här får du de verktyg du behöver för att klara ditt nya uppdrag. Med den här kunskapen i bagaget kommer du känna dig trygg att hantera föreningens ekonomi.

Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2021-09-07 Plats: Digitalt via ZOOM Mer information på kurssidan
Till anmälan

Basutbildning för seniorledare

RF-SISU Östergötland tillsammans med Korpen Östergötland bjuder in alla idrotter och ledare med intresse för ett livslångt idrottande, välmående och gemenskap. Utbildningen är sprungen ur projektet Aktiv senior, ett samarbete mellan Korpen, PRO och SISU Idrottsutbildarna med syfte att få Sveriges äldre befolkning att hålla i, börja om eller upptäcka den fysiska röre
Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam, Åsa Hjärtstrand Datum: 2021-09-14 - 2021-10-05 Plats: Digitalt via ZOOM/ Landeryds Golfklubb Linköping Mer information på kurssidan
Till anmälan

Revisorns viktiga roll

Datum: 2021-09-30 Plats: Digitalt vi ZOOM Mer information på kurssidan
Till anmälan

Fortsättning kassörutbildning


Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2021-10-05 Plats: Idrottens Hus, Linköping Mer information på kurssidan
Till anmälan

Sportlunch-Träning från flicka till kvinna

Den kvinnliga fysiologin i relation till träningen
-genom menscykeln
-på P-piller
-under puberteten

OBS! Ingen anmälan behövs utan klicka bara på ZOOM-länken nedan för att komma till föreläsningen. 

Kontaktperson: Carl Blomqvist Datum: 2021-10-07 Plats: Digitalt via ZOOM Mer information på kurssidan
Till anmälan

Fortsättningsutbildning för tränare

Om utbildningen
Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag, oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. En utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i grundutbildning för tränare.  
Kontaktperson: Anna-Karin Sunnerstam Datum: 2021-10-12 - 2021-11-27 Plats: Digitalt via ZOOM// 27/11 Idrottens hus i Norrköping Mer information på kurssidan
Till anmälan

Har du frågor eller hittade du inte det du sökte? Kontakta oss gärna!