Rydsnäs IF

Rydsnäs IF är en förening som har funnits sedan 1932. Idrotterna har varierat under åren med t.ex. bandy, basket, innebandy, bordtennis, fotboll och barngymnastik. Föreningen driver ett eget gym vid gymnastiksalen och har även byggt ett utegym vid badplatsen där de bl.a. bedriver stationsträning. 

Det senaste tillskottet är en padelbana som föreningen anlagt på den gamla tennisbanan tack vare bidrag från Arvsfonden, Ydre kommun, Kinda-Ydre Sparbank och RF-SISU Östergötland. Padelbanan har blivit en populär samlingsplats för bygdens invånare där det även finns en grill- och lekplats.

Björn och Rydsnäs spelare_16_9.jpg

Bild: Björn Eriksson med Rydsnässpelare

När vädret tillåter spolar föreningen upp bandybanan och bedriver en mycket populär skridskoskola. 

Cykelloppet Ydrerundan, Rydsnäs marknad och logdanser på Rydsnäs loge är några av övriga arrangemang som föreningen anordnar.

Rydsnäs IF är ett utmärkt exempel vad en landsbygdsförening har för betydelse för bygden och dess invånare genom att erbjuda en mångfald av aktiviteter för alla åldrar. Det behövs samsyn, långsiktighet och nytänkande där idrottsrörelsen, kommunen och näringsliv samarbetar och skapar attraktiva, multifunktionella och effektiva idrottsanläggningar.

Björn spelar padel_16_9.jpg

Bild: Björn spelar padel

Läs mer här: https://www.laget.se/rydsnas_if