Barnens SM-vecka

Vi på RF-SISU Östergötland arrangerar tillsammans med Stångåstaden och Linköpings Kommun Barnens SM-vecka i Trädgårdsföreningen som en del av SM-veckan i Linköping.

Barnens SM-vecka är prova-på-aktiviteter för barn i främst åldrarna 7-12 år, men givetvis är alla åldrar välkomna att testa de olika aktiviteter som erbjuds. Målet med Barnens SM-vecka är att uppmuntra till fysisk aktivitet i olika former. Föreningar från Linköping kommer visa upp sitt utbud och man kommer kunna prova på massor med olika idrotter. Det kommer anordnas en frågesport och deltar man i den får man en frisbee. Det kommer även ske mycket annat roligt på scenen i trädgårdsföreningen på SM-festen.

Programmet och vilka föreningar och idrotter som kommer delta presenteras inom kort, så håll utkik här på sidan!

Datum
Torsdag 30 juni kl 14-18
Fredag 1 juli kl 14-18
Lördag 2 juli kl 13-18

Plats
Trädgårdsföreningen

Karta torsdag

Karta fredag

Karta lördag

Välkommen!

Föreningar till Barnens SM-vecka

Linköpings Parasport
Vi är en av Sveriges största idrottsföreningar för personer med funktionsnedsättning. Vår målsättning är att alla ska ges en meningsfull träning och fritid oavsett ålder eller vilken nivå man önskar idrotta på. I trädgårdsföreningen kan du testa rullstolsrugby, mattcurling, bordtennis, elhockey, racerunning, framefutsal eller boccia!

CK Hymer
Prova på att köra MTB på en liten slinga i trädgårdsföreningen, anmäl dig till Barnens Grand Prix som går på fredagen, eller prova på e-cykling (endast lördag).

Linköpings Cricket Club
Kom och prova på Cricket! På vår station får du prova att vara slagman och försöka få ihop så många runs (poäng) som möjligt. Vi använder en mjuk boll och anpassar svårigheten efter varje barns kapacitet.

Sa-Ja Taekwon-Do Linköping 
Kom och träna Taekwon-Do med oss! Taekwon-Do är en självförsvarskonst och betyder "fotens och handens väg". Vi tränar självförsvar, mönster, kamp, mitsträning, kross med mera. Här får du allsidig träning; styrka, balans, koordination, kondition och disciplin. Alla åldrar från 4 år och uppåt är välkomna!

Linköpings Fältrittklubb
"Prova på den fartfyllda grenen WE inom ridsporten! Med en käpphäst får du testa på några av alla de hinder som man får rida inom WE, det gäller att vara snabb och noggrann. Vi har käpphästar att låna ut så det är bara att komma förbi och köra med oss!"

Linköpings Squashklubb
Squash är en racketsport som finns i över 180 länder. Den går ut på att två spelare slår bollen mot väggen i en squash-hall. Det blir snabbt bra spel och många roliga bolldueller. Ni kommer få prova på squash genom att spela på våra bounce walls. Alla som provar är med i utlottningen av ett pris.

HBK Basket (Hemgårdarna Bollklubb Basket)
Kom och prova på basket! Vi kommer även att ha olika tävlingar med priser!

Linköpings motorsällskap
Hos oss kommer du bland annat att kunna provsitta olika typer av fordon, köra radiostyrd bil och trampbil i trixbana samt ställa alla frågor du undrar över kring motorsport!

IFK Linköping Brottning
Välkomna att prova på brottning! Hos oss kan alla vara med och träna från 5 år – 100 år. Du kan träna för att bli bäst i världen eller för att du ska bli stark och smidig. Vi kommer visa dig lite olika grepp som vi använder inom brottningen. Du kommer få se våra barn och ungdomar visa lite brottningsmatcher

Linköpings Budoklubb
Här får du träffa tränare och aktiva i LBKs karatesektion. Du får testa på de olika momenten som finns i karate - kihon (grundteknik), kata (förutbestämda rörelsemönster) och kumite (fighting). Vi kommer också att ha lite uppvisning.

OK Roxen
Pröva på orientering! Spring en kort bana runt Trädgårdsföreningen eller utmana din kompis i ett stämpelrace.

LDBS Zorita (tillsammans med övriga bowlingföreningar i Sporthallens Bowling)
Prova-på-bowling och få en inblick i bowlingens underbara värld. En sport som passar ung som äldre. Bli nyfiken på att lära dig mer i en riktig bowlinghall.

RP IF
Prova på att spela handboll. Skjuta prick. Man kan vinna fribiljetter till handbollsmatch.

Linköpings Skidklubb, LSK
Prova på skidskytte, Vi kommer att använda lasergevär, som liknar ett luftgevär vilket vi använder för träning

Linköpings Fäktningsklubb
Kom och prova på fäktning! Vi använder oss av plastvärja som är säkra och enkla att använda.

Linköpings gymnastiksällskap
Kom och prova på en redskapsbana med några övningar vi brukar träna på i vår Barngymnastik. LGS har Familjegymnastik från 3 år, Barn-och ungdomsgymnastik från 4 år - 12 år samt truppgymnastik från 8 år - uppåt. Välkomna!

Nikegymnasterna
Kom och prova gymnastik tillsammans med oss! Det kommer att finns lättare redskap som man kan studsa och göra olika saker på, en långmatta där man kan göra allt från att rulla stock till att hjula osv.

Linköpings tennisklubb
Kom och prova tennis i miniformat tillsammans med oss! Bollar och racket finns att låna och vi visar hur man gör. Alla kan spela tennis och vi vill visa hur roligt det är!

Linköping golfklubb
Prova på att spela golf på korta minibanor. Träffa rockringen för att klara banan! Vi har klubb och bollar att låna ut. Välkomna till tävlingsområdet på fredag och lördag för mer prova på aktiviteter.

Linköpings Unika Frisbeesällskap
Hos oss kommer du att kunna kasta frisbee. Vi tränar mest på att putta och sikta rätt, men visar också hur man gör för att kasta långt!

Linköpings rugbyklubb
Prova på rugby och lär dig mer om sporten. Vi provar att kasta till varandra i både stillastående och mer fartfyllt form!

Distriktsungdomssektion (Ridsport)
Med en käpphäst får du testa på att hoppa över hinder och rida en bana. Vi har käpphästar att låna ut så det är bara att komma förbi och köra med oss!

Linköping Hockey Club
Kom och träffa oss och prova hur det är att ta på sig hockeyutrustning. Du får även ta en bild framför vår sponsorvägg!

WAP Padel Club Linköping
Padel är för alla, barn, ungdomar och vuxna så väl som mormor, morfar eller grannen. Vi vill erbjuda alla att testa på Padel. Vi gör detta tillsammans på ett lekfullt sätt som alla kan delta i. Alla övningar kan vi skala upp eller ner för att göra enklare eller svårare.

Här hittar du ett schema på vilka dagar som respektive förening och aktivitet är på plats (pdf-fil).