Hem / Utbildning/Folkbildning / Aktuella utbildningar

Aktuella utbildningar

Här kan du se vilka utbildningar, kurser eller föreläsningar som är aktuella hos oss. Välkommen att anmäla dig!

Digital folkbildning

Vill du prova att utbilda dig och din förening via digitala verktyg kan du läsa mer om det här.

Grundutbildning för tränare

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget som kommer att följas av en fördjupning. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år. Vi rekommenderar dock att de yngre deltagarna har med sig en äldre tränare som mentor från föreningen. På SISU Idrottsutbildarnas utbildningsportal kan du läsa mer om Grundutbildning för tränare.

Här nedan ser du våra utbildningar i Östergötland hösten 2020. Klicka på länkarna för mer information och anmälan.

Motala 22/9 och 24/10

Norrköping 5/10 och 15/11

Linköping 15/10 och 21/11

Grundläggande kassörutbildning

En grundkurs för dig som är ny kassör i föreningen. Här får du de verktyg och kompetens du behöver för att klara ditt nya uppdrag att hantera föreningens ekonomi.

Vi startar från början och tar allt från grunden i lugn takt med målet att du ska känna dig trygg i din nya roll som kassör.

Du kommer att få kunskap om:

  • Ordning och reda i uppdraget.
  • Kontoplan – kontering.
  • Bokföring – Debet och kredit.
  • Förstå balans- och resultatrapporter.


När: 8 oktober, kl 18.00-21.00
Var: Idrottens Hus, Linköping
Anmälan: Senast 1 oktober via webbanmälan här.

Välkommen!

Fortsättningsutbildning för tränare

Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag, oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. En utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i grundutbildning för tränare.

Du får möjlighet att brottas med ditt eget ledarskap. Utveckla arbetssätt för att stärka det så att du kan möta, involvera och anpassa idrottsverksamheten utifrån utövarnas psykiska, fysiska, sociala och idrottsliga förmåga.

Dessutom får du ökad kunskap kring hur du lägger upp den långsiktig planering och aktivt arbetar med återhämtning och skadeförebyggande träning.

Efter denna utbildning ska du kunna ta på dig rollen som huvudtränare och ansvara för att skapa en verksamhet som engagerar över tid. På SISU Idrottsutbildarna utbildningsportal kan du läsa mer om Fortsättningsutbildningen för tränare. 

Här nedan ser du vårt utbildningstillfälle i Östergötland hösten 2020. Klicka på länken för mer information och anmälan.

Linköping 7/11 och 6/12

IdrottOnline-klubb, Hemsida Grund

(digital utbildning via Teams)

Syfte och mål
Kursen är en introduktion i IdrottOnline som ska ge dig både information om hur den fungerar och inspiration att ta tag i föreningens hemsida när ni kommer hem. Målet är att du efter utbildningen ska förstå hur systemet hänger ihop och känna till de grundläggande funktionerna på en hemsida i IdrottOnline.

Målgrupp
Personer som ska bidra i arbetet med föreningens hemsida. Lägga in text och bild och skapa sidor, nyheter och aktiviteter.

Innehåll
Om IdrottOnline
Min sida
Struktur av EpiServer CMS
Grundinställningar – Startsida
Skapa vanlig webbsida
Skapa nyhet
Infoga bild och länk
Visningskalender

Förkunskaper och förberedelser
Inga förkunskaper krävs men fördel om du tidigare använt IdrottOnline. Du behöver en fungerande dator och inloggningsuppgifter till IdrottOnline med rollen Administratör Hemsida.

Kallelse
Utbildningen är digital och du kommer att få ett mejl med instruktioner hur du ansluter till kursen efter att anmälningstiden gått ut. Var därför noga med att fylla i din e-postadress vid anmälan.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri.

Välkommen!

24/9 kl 18.00-21.00, Digitalt via Teams
Anmälan här senast 18/9

28/10 kl 18.00-21.00, Digitalt via Teams
Anmälan här senast 23/10

26/11, kl 18.00-21.00, Digitalt via Teams
 Anmälan här senast 20/11

Utbildning i digital LOK-stödsrapportering

(digital utbildning via Teams)

Enligt beslut av Riksidrottsstyrelsen blir det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödsaktiviteter digitalt. Beslutet gäller för aktiviteter bedrivna från och med den 1 juli 2020.

Beslutet innebär att förening, för att kunna söka LOK-stöd, måste närvaroregistrera sina aktiviteter digitalt på så sätt att aktiviteterna (och deltagarna) finns i IdrottOnline senast då ansökan ska skickas in.

Den digitala närvaroregistreringen kan göras direkt i IdrottOnline eller i något av de system som har inläsning till IdrottOnline (förutsatt att föreningen själv har aktiverat inläsningen).

På RF:s hemsida kan du läsa mer om vilka externa system som i dag har möjlighet att aktivera inläsning till IdrottOnline. 

Under hösten 2020 kommer RF släppa en ny mobilapp för att göra det ännu enklare att närvaroregistrera digitalt. Det är helt gratis för föreningen att använda IdrottOnline och den kommande mobilappen.

Här hittar du mer information om närvaroregistrering och den kommande mobilappen.

Innan utbildningen börjar vill vi att du laddar ner appen ”IdrottOnline” på din telefon. Se till att du är inloggad i den appen när utbildningen börjar.

Utbildningen handlar om att ge ledare, tränare och gruppansvariga kunskaper om hur man på ett enkelt sätt kan administrera och kommunicera med sina grupper i app och PC.

Utbildningen kommer innehålla:

  • LOK-stödsregler
  • Hur jag hanterar medlemmar
  • Skapar grupper och aktiviteter
  • Närvaroregistrering av LOK-stöd
  • Registrerar i IdrottOnline-appen
  • Utbildningen är kostnadsfri.

Välkommen!

15/10 kl 18.00-20-00, Digitalt via Teams

Anmäl dig här senast 9/10!

Höstens kursutbud

Höstens kursutbud och vad vi kan erbjuda för utbildningar och kurser kan du se här i vår utbildningskatalog. Datum för de olika kurserna kommer vi sätta löpande under sensommar och början höst och du är välkommen att kontakta en av våra idrottskonsulenter för mer information och eventuell egen utbildning i din förening.