Hem / Utbildning/Folkbildning / Aktuella utbildningar

Aktuella utbildningar

Här kan du se vilka utbildningar, kurser eller föreläsningar som är aktuella hos oss. Välkommen att anmäla dig!

Digital folkbildning

Vill du prova att utbilda dig och din förening via digitala verktyg kan du läsa mer om det här.

Mot samma mål - En inkluderande idrott för alla

Mot samma mål för en inkluderande idrott – där alla får vara med.

Under föreläsningen får du kunskap om samtliga diskrimineringsgrunder och får följa med i en personlig berättelse. Robin Nordh är en 25-åring som är född och uppvuxen i den lilla kommunen Motala. Robin är en prisbelönad regnbågskrigare som på bara några år har gjort stort genomslag både lokalt och nationellt. Han är grundare och ordförande för RFSL Motala samt Motala Pride och blev efter endast 6 månader i organisationen inröstad av kongressen till RFSL:s förbundsstyrelse.
Robin kämpar för alla människors lika värde och rättigheter.
Bidra till ett samhälle där vi alla får vara på våra egna villkor.

Föreläsningen har setts av tusentals människor och har hyllats av många. Den är självklart öppen för alla att delta i!

Datum: 25 augusti
Tid: 18.00-19.30
Plats: Facebook
Organiseras av:
RF-SISU Östergötland
Motala Pride 2020
IFK Motala Bandyklubb
Borens IK

Utbildningsarenan- Flera idrotter, olika ämnen, samma arena

Den 5 september gör vi på RF-SISU Östergötland något nytt och spännande tillsammans med Östergötlands Fotbollsförbund, Östergötlands Innebandyförbund, Korpen Östergötland,Östergötlands ridsportförbund och Östergötlands Ishockeyförbund.

Vi har skapat en ny gemensam arena, en utbildningsarena där vi under en hel dag bland annat kommer diskutera spännande ämnen såsom Hemmaplansmodellen, satsningen på flickhockeyn, en hållbar utveckling ur ett organisations- lag och spelarperspektiv. Idrottsrörelsen tilltalar inte alla. Varför är det så? Föräldraperspektivet och fotbollspsykologi, tips på goda och nyttiga mellanmål, när och vad ska man äta i samband med träning och mycket mycket mer! Vi pratar både idrottsspecifika ämnen men också idrottsövergripande ämnen.

Denna fullspäckade dag kommer gästas av spännande gäster, innehålla paneldiskussioner och ledas av duktiga Johanna Ojala från Vinterstudion så förbered er på en spännande heldag den 5 september! Allt livesänds från Konsert & Kongress studio och kommer streamas här på Facebook.

Här hittar du till Facebook och evenemanget.

Grundutbildning för tränare

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget som kommer att följas av en fördjupning. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år. Vi rekommenderar dock att de yngre deltagarna har med sig en äldre tränare som mentor från föreningen. På SISU Idrottsutbildarnas utbildningsportal kan du läsa mer om Grundutbildning för tränare.

Här nedan ser du våra utbildningar i Östergötland hösten 2020. Klicka på länkarna för mer information och anmälan.

Motala 22/9 och 24/10

Norrköping 5/10 och 15/11

Linköping 15/10 och 21/11

Grundläggande kassörutbildning

En grundkurs för dig som är ny kassör i föreningen. Här får du de verktyg och kompetens du behöver för att klara ditt nya uppdrag att hantera föreningens ekonomi.

Vi startar från början och tar allt från grunden i lugn takt med målet att du ska känna dig trygg i din nya roll som kassör.

Du kommer att få kunskap om:

  • Ordning och reda i uppdraget.
  • Kontoplan – kontering.
  • Bokföring – Debet och kredit.
  • Förstå balans- och resultatrapporter.


När: 8 oktober, kl 18.00-21.00
Var: Idrottens Hus, Linköping
Anmälan: Senast 1 oktober via webbanmälan här.

Välkommen!

Höstens kursutbud

Höstens kursutbud och vad vi kan erbjuda för utbildningar och kurser kan du se här i vår utbildningskatalog. Datum för de olika kurserna kommer vi sätta löpande under sensommar och början höst och du är välkommen att kontakta en av våra idrottskonsulenter för mer information och eventuell egen utbildning i din förening.