Hem / Utbildning/Folkbildning / Aktuella utbildningar

Aktuella utbildningar

Här kan du se vilka utbildningar, kurser eller föreläsningar som är aktuella hos oss. Välkommen att anmäla dig!

OBS! På grund av utökade tillfälliga restriktioner i Östergötland tvingas vi att skjuta fram en del kurser och utbildningar. Ni som har anmält er till dessa har fått information via mejl. 

Digital folkbildning

Vill du prova att utbilda dig och din förening via digitala verktyg kan du läsa mer om det här.

Grundutbildning för tränare

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget som kommer att följas av en fördjupning. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år. Vi rekommenderar dock att de yngre deltagarna har med sig en äldre tränare som mentor från föreningen. På SISU Idrottsutbildarnas utbildningsportal kan du läsa mer om Grundutbildning för tränare.

Här nedan ser du våra utbildningar i Östergötland hösten 2020 och våren 2021. Klicka på länkarna för mer information och anmälan.

Norrköping 5/10 och 14/2

Linköping 15/10 och 6/2

Linköping 11/3 och 24/4 

Motala 16/3 och 24/4

Norrköping 3/3 och 10/4

Fortsättningsutbildning för tränare

Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag, oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. En utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i grundutbildning för tränare.

Du får möjlighet att brottas med ditt eget ledarskap. Utveckla arbetssätt för att stärka det så att du kan möta, involvera och anpassa idrottsverksamheten utifrån utövarnas psykiska, fysiska, sociala och idrottsliga förmåga.

Dessutom får du ökad kunskap kring hur du lägger upp den långsiktig planering och aktivt arbetar med återhämtning och skadeförebyggande träning.

Efter denna utbildning ska du kunna ta på dig rollen som huvudtränare och ansvara för att skapa en verksamhet som engagerar över tid. På SISU Idrottsutbildarna utbildningsportal kan du läsa mer om Fortsättningsutbildningen för tränare. 

Linköping 13/2 och 27/3 (kursen är full och uppstartad)

Redovisa 2020 med oss!

I och med din förenings samarbete med RF-SISU Östergötland är det dags att redovisa 2020 års utbildningstimmar som visar på vilken folkbildning som skett under 2020. Detta var året då de digitala tillfällena ökade markant och det är också sådant ni kan redovisa.

Välkommen både du som är lärgruppsledare eller mer övergripande utbildningsansvarig i föreningen.

Lärgruppsledare
Vi visar dig som är ansvarig att redovisa några lärgrupper som redan finns startade på IdrottOnline och hur du slutför lärgrupperna för året.

Utbildningsansvarig
Vi visar dig som är ansvarig för att även anmäla nya lärgrupper, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang och hur du sedan slutför allting för året.

Dina inloggningsuppgifter
Inför kvällen behöver du ordna inloggning till din förenings IdrottOnline-sida. Den som är huvudadministratör/klubbadministratör i föreningen kan skicka inloggningsuppgifter till dig om du inte har det. Är du utbildningsansvarig ska du ha rollen ”Utbildningsansvarig förening” tilldelad dig och är du lärgruppsledare ska du ha rollen ”Utbildare”. Du vet att du har fått rätt om du, när du loggat in, ser fliken ”Utbildning” högst upp på sidan.

När: Onsdag 9/12, kl 18.30-19.30
Anmälan: Ingen föranmälan krävs. Anslut dock till mötet senast 18.15 för vara inne i god tid till att vi drar igång.

Zoomlänk att ansluta till senast kl 18.15 (länk)

Om Zoom frågar är det ID 912 8213 2850 och kod 463659

Kostnad: Kostnadsfritt

Grundläggande kassörutbildning - Steg 1

En grundkurs för dig som är ny kassör i föreningen. Här får du de verktyg och kompetens du behöver för att klara ditt nya uppdrag att hantera föreningens ekonomi.

Vi startar från början och tar allt från grunden i lugn takt med målet att du ska känna dig trygg i din nya roll som kassör.

Du kommer att få kunskap om:

  • Ordning och reda i uppdraget.
  • Kontoplan – kontering.
  • Bokföring – Debet och kredit.
  • Förstå balans- och resultatrapporter.

När: 11 februari, kl 18.00-21.00
Var: Idrottens Hus, Linköping
Anmälan: Senast 4 februari via webbanmälan här.

Välkommen!

Skatteverkets webbinarier för idrottsföreningar

Här nedan ser du datum och länkar för Skatteverkets informationsträffar och webbseminarium för idrottsföreningar.

13 januari kl. 10.00–ca 11.15: Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift

19 januari kl. 17.00–ca 18.15: Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift

26 januari kl. 17.00–ca 18.15: Idrottsföreningen som arbetsgivare

Höstens kursutbud

Höstens kursutbud och vad vi kan erbjuda för utbildningar och kurser kan du se här i vår utbildningskatalog. Datum för de olika kurserna kommer vi sätta löpande under sensommar och början höst och du är välkommen att kontakta en av våra idrottskonsulenter för mer information och eventuell egen utbildning i din förening.