Hem / Bidrag och stöd / Hur kan vi genomföra digitala möten och utbildningar i föreningen?

Hur kan vi genomföra digitala möten och utbildningar i föreningen?


Att ha en tät och nära kontakt med föreningens medlemmar är alltid viktigt, och i dessa tider kanske än viktigare även om mötet inte kan ske fysiskt.

Då är digitala hjälpmedel en bra lösning, även om det kan för en del kan kännas som en ny och lite skrämmande väg att gå. Dock kan man samtidigt se detta som en möjlighet att ta ett kliv framåt i digitaliseringen och det kan även hjälpa till i framtida kommunikation i föreningen.

Behöver ni tips och hjälp för att komma igång, hör av er till er idrottskonsulent så ska vi se till att hjälpas åt!

Exempel och lathundar till digitala hjälpmedel:

Microsoft Teams

RF-SISU Östergötland använder till vardags Microsoft Teams som digitalt mötesverktyg. Därför kan det vara ett bra alternativ till möte med din idrottskonsulent. Du får en länkinbjudan till ett möte som du öppnar upp i en webbläsare (Obs! Fungerar endast i Google Crome och Microsoft Edge). Har du tillgång till Office365 kan du även ansluta till Teamsmötet via din kalender eller Teams-applikationen. Microsoft Teams som digitalt mötesverktyg finns i en gratisversion om man vill bjuda in till egna möten i föreningen. Se manualer och instruktioner på länkarna nedan.

Manualer och instruktioner

Zoom

Zoom är en enkel videoplattform som används av bland annat många universitet för distansundervisning. För att delta i ett möte kan du ansluta på olika sätt, antingen via länk i webbläsare, app i mobilen eller tablet eller via telefonummer.

Manualer och instruktioner

Skype

Skype är precis som Teams en produkt från Microsoft. Funktionerna är lite mer avskalade än i Teams och är helt gratis att använda. Utöver möjlighet till videosamtal finns bland annat även möjlighet att skicka chattmeddelanden, dela filer med andra, spela in möten samt dela skärm. I ett samtal på Skype kan det vara max enheter uppkopplade samtidigt.

Manualer och instruktioner

Messenger, WhatsApp, Google Hangout/Meet

Om din föreningsstyrelse, arbetsgrupp, ledarteam eller liknande konstellation redan kommunicerar på en plattform, tipsar vi er att kolla upp om det finns möjlighet till digitalt möte i det verktyg som ni redan använder, för att göra det så enkelt som möjligt. Det går till exempel att ringa videosamtal med Messenger, WhatsApp och Google Hangout.

Hjälp att komma igång

Behöver din förening ha hjälp och stöd för att komma igång med digitala möten, kontakta din idrottskonsulent.