Hem / Vi arbetar med / Antidoping

Antidoping

All idrott bygger på rent spel. Att ha nolltolerans mot doping inom idrotten i Östergötland är en självklarhet. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten.

Rent spel betyder att den som vinner kan glädja sig över en schysst seger, att förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och att åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder.

Antidopingarbetet i Östergötland

Som Riksidrottsförbundets regionala organisation ger vi idrottsföreningar- och förbund i länet stöd och råd vid frågor kring antidoping. Vi genomför även, på uppdrag, ett antal dopingkontroller varje år och vi ansvarar för att i samarbete med Länsstyrelsen och kommunerna diplomera aktörer utanför föreningssfären, t.ex. privata gym, som deltar i den gemensamma satsningen Prodis – 100 % ren hårdträning fri från doping. Mer information om Prodis hittar du på deras hemsida

Mer information om dispenser, listor, kontroller och annat hittar du på Riksidrottsförbundets webbplats Svensk Antidoping.

Utbilda dig inom antidoping

Genom utbildningen Vaccinera klubben skapar din förening en egen handlingsplan för antidopingarbetet. Förutom de förebyggande åtgärderna får föreningen beredskap att hantera dopingfall i praktiken. Vaccinera din klubb här.

Är du en aktiv idrottare? För dig finns den webbaserade utbildningen Ren Vinnare, som endast tar cirka 30 minuter att genomföra. Gå till utbildningen.

Webbfunktion för anonyma tips

Riksidrottsförbundet har upprättat en webbaserad tipsfunktion, så kallad Visselblåsarfunktion, där vem som helst som misstänker dopingaktiviteter inom idrotten kan lämna information anonymt. Tipsaren kan också föra anonym dialog med Svensk Antidoping.

Gå till dopingtips.se