Hem / Aktuellt / Välkommen på Sportlunch!

Välkommen på Sportlunch!

Fredag 10/9 kl 12.00 startar vi upp vår Sportlunch, en digital Zoom-föreläsning under lunchtid. Först ut är "FC Rosengård – Tro på din dröm! Jämlikhet, gemenskap och vinnarkultur. Med fotbollen som verktyg skapar vi förändring!"

FC Rosengård från Malmö är en av Europas mest framgångsrika fotbollsklubbar på damsidan och rankas idag som nia bland alla europeiska klubblag. FC Rosengårds sociala engagemang är en del av föreningens DNA och föreningen jobbar brett med olika samhällsfrågor. Jämlikhet och inkludering har alltid varit två ledord i föreningens arbete.

Jämlikhet innefattar att klubben tar kampen för jämställdhet samt jobbar med integration och inkludering. De jobbar aktivt för att alla ska inkluderas, oavsett vem man är, var man kommer ifrån eller vem man älskar. FC Rosengård samarbetar även med WorldPride vilket innebär att skapa öppenhet och förståelse för HBTQIA+-personer både i den egna föreningen och idrotten i stort.

Möt Jenny Damgaard, klubbchef i FC Rosengård
Jenny har arbetat i klubben sedan 2008 med fokus på de sociala verksamheterna och är sedan våren 2020 klubbchef. Hon brinner för frågor kopplat till en jämlik och jämställd idrott.

Här hittar du länken till Zoom-mötet

Om kod efterfrågas

Meeting ID: 822 1457 1449

Passcode: 209755