Hem / Aktuellt / Unikt samarbete mellan RF-SISU Östergötland och LiU:s studentföretag Unitalent AB

Unikt samarbete mellan RF-SISU Östergötland och LiU:s studentföretag Unitalent AB

I höstas fick idrottsföreningarna i Östergötland veta att Riksidrottsförbundet (RF) som i många år har erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem skulle försvinna efter den 31/12 2022.

Detta innebär att IdrottOnline hemsidor till föreningar ej längre kommer vara tillgängligt och betyder att man som förening behöver hitta en annan lösning innan året är slut.

Vi förstår att detta kan vara stressande och kännas som en stor, svår och dyr uppgift så därför tittade vi på hur vi skulle kunna stötta mer än att självklart finnas där som stöd till i processarbetet. Det var där idén föddes att titta på ett samarbete med LiU, en part som har teknisk kompetens och ett eget studentbolag Unitalent AB. Unitalent förmedlar tjänster baserade på kompetens från forskare och studenter vid LiU. Unitalent ägs av Linköpings universitet via LiU Holding AB vars syfte är att vara en drivande och förvaltande del i att få kunskapen från universitetet till nytta.

Detta kändes som ett perfekt samarbete och vi satte oss ner och diskuterade hur ett sådant upplägg skulle kunna se ut, där vi på RF-SISU Östergötland är med och stöttar förening i deras processarbete och Unitalent är den tekniska partnern som hjälper föreningen med att ta fram en ny hemsida, en hemsida som är anpassad till deras behov. Som hjälp har även ett beslutsträd tagits fram som ett led av den processen.

3 olika paketlösningar på 3 olika nivåer beroende på förenings specifika behov har tagits fram. Och i och med att detta jobb kommer ske som ett processarbete i förening så kan man ansöka om ekonomisk stöttning.

Så här går det till:

  1. Informationsträff 16 mars på Idrottens Hus Linköping
  2. Beställning av hemsidespaket ska göras senast 31 maj
  3. Uppstart av arbetet & tidplan tas fram
  4. Förarbete där krav spec tas fram av förening med hjälp av mall och beslutsträd
  5. Korrekturrundor 2 stycken
  6. Lansering senast 2022-12-31
  7. Föreläsning: Hur man kan hålla sin hemsida uppdaterad och säker (under 2023)

Läs mer om de 3 olika paketen: SMALL, MEDIUM & LARGE här!

”Att hitta spännande nya samarbeten där båda parter utvecklas och lär sig nya saker är häftigt. Föreningarna i Östergötland möjlighet till proffsig hjälp av Unitalent och den personliga servicen av våra idrottskonsulenter. Alla utvecklas och lär sig nya saker, win win, ja man kan säga Där idéer blir verklighet!”

Ulrika Smith Svenstedt, kommunikation & verksamhetschef på RF-SISU Östergötland 

”Att få jobba tillsammans med idrottsföreningar i hela Östergötland ser vi som en förmån och en fantastisk möjlighet. Våra studenter får möjligheten att använda sina kunskaper och erfarenheter och föreningarna får professionell hjälp till lägre kostnad, en win win situation”

Anna Jansson, VD Unitalent

Är din förening intresserad av ny hemsida, anmäl er till Informationsträffen den 16 mars, då kommer Unitalent och vi på RF-SISU informera om hur vi kan stötta era föreningar när idrottOnline hemsida försvinner 31/12 2022 och dessutom vilka andra projektstöd som finns för barn och ungdom 2022/2023. Vi bjuder på kaffe och macka!

Anmäl er här!