Hem / Aktuellt / Sex miljoner extra till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Sex miljoner extra till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Så här innan jul meddelar Swedbank och dess ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, att de kommer fördela stöd till idrottsföreningar som ingår i deras verksamhetsområde. Stödet är till för att stötta föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.

RF-anslutna föreningar, som finns i de områden där Swedbank verkar, får vara med och dela på sex miljoner kronor som en extra julklapp med anledning av Coronapandemins verkningar. 

Sparbanksstiftelsen Alfas verksamhetsområden innefattar Jönköpings län, Värmlands län, före detta Skaraborg i Västra Götalandsregionen, Östergötlands län och Gotlands län.

I Östergötlands län är det idrottsföreningar i följande kommuner som erhåller stödet: Boxholm, Finspång, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping och Ödeshög. Undantagna kommuner är Kinda, Vadstena, Valdemarsvik, Ydre och Åtvidaberg då dessa har fristående sparbanker som bedriver verksamhet.

Fördelningsgrunden är baserad på de föreningar som fick LOK-stödet 2019. Det krävs inget ansökningsförfarande för att erhålla bidraget. Administration och utbetalning i Östergötland sköts av oss på RF-SISU Östergötland.

I Östergötlands län är det cirka 400 idrottsföreningar som får dela på cirka 2 miljoner kronor. Minsta belopp som utbetalas är 500 kr, högsta belopp är 61 000 kr och snittbeloppet är 5 000 kr.

Bakgrund

Swedbank har en lång tradition av att stötta idrottsföreningarna som bedriver breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningslivet är en viktig del av samhället. Det skapar en attraktiv plats att bo, leva och verka på och det bidrar också till välbefinnande och viktiga hälsoaspekter. Detta är något som Swedbank vill värna.

Vid eventuella frågor kring utbetalning kontakta:

Kristin Lönnqvist, RF-SISU Östergötland, tel. 010-476 50 25, This is a mailto link

Johan Råsbrink, RF-SISU Östergötland, tel. 010-476 50 70, This is a mailto link