× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Aktuellt / Så mycket mer än bara idrott!

Så mycket mer än bara idrott!

Att vara med i en idrottsförening är så mycket mer än bara idrott. Idrotten är också en plats för lärande och goda samtal som utvecklar dig som individ och din förening.

Vi kallar det för idrottsrörelsens folkbildning – där människor och föreningar möts och växer tillsammans. Idrott med extra allt helt enkelt. Nedan har vi samlat både verktyg, tips och råd till hur du kan utvecklas både som individ och förening.

Tillsammans sätter vi idéer i rörelse!

Hur ser det ut i din förening?

Utveckling handlar mycket om att våga utmana er egen förening. Vilka är era största utmaningar? Hur kan ni lösa dem? Hur har andra gjort? Kontakta oss RF-SISU så får ni stöd av en av våra erfarna idrottskonsulenter. Att samarbeta med oss är enkelt. Kontakta våra idrottskonsulenter här.

Stödmaterial och verktyg

Här hittar ni en mängd stödmaterial för lärgrupp och lärgruppsledare:

Tips och inspiration

TIPS: Utbildningsguidens dialogduk

RF-SISU Östergötland erbjuder en mängd utbildningar, föreläsningar och material för såväl tränare, föreningsledare, föräldrar och aktiva idrottsutövare. Vi har ett brett utbud och anpassar även gärna så det passar dig eller er förening utifrån både innehåll och form.

Vi har nu även tagit fram en Dialogduk som ni i klubbstugan tillsammans kan använda för att börja diskutera kring för att sedan läsa vidare i guiden på nätet.
Kontakta gärna er idrottskonsulent så hjälper dom er!

Ni laddar ner dialogduken här!

Här hittar ni den digitala Utbildningsguiden!

TIPS: Podden "Här pågår föreningsidrott", Avsnitt Folkbildning vi lär av varandra

I detta avsnitt får vi lyssna på Jennifer från Stockholm, prata med Bengt Svensson om folkbildning och nyttan av att lära av varandra inom idrott och föreningsliv.
Du hittar alla avsnitt av "Här pågår föreningsidrott" här!

Lyssna på avsnitten om Folkbildning här!

TIPS: Podden "Här pågår föreningsidrott", Avsnitt – Folkbildning genom lärgruppen (Emelie Olsson)

I veckans avsnitt så gästas vi av Emelie Olsson från SISU Idrottsutbildarna och hon menar att folkbildning hjälper föreningar att jobba på ett mer inkluderande, demokratiskt och lärorikt sät

Lyssna på avsnittet om Lärgruppen här!

Idrottskonsulenten finns här för er!

Idrottens klubbstugor och föreningslokaler är vår hemmaplan. Varje dag, året runt möter vi er föreningsledare, tränare, aktiva och föräldrar över hela länet. Så när er förening är redo för utveckling - hör av er så hjälper vi er att lägger upp en plan gemensamt. 

Kontakta oss här!