Hem / Aktuellt / Nutid möter dåtid!

Nutid möter dåtid!

Vecka 26 är det SM-veckan i Linköping. 32 idrotter ska göra upp om medaljerna och segrare koras. Vad kan vara bättre än att samtidigt passa på att göra en tillbakablick på många av våra östgötska idrottsmän och kvinnor genom tiderna?

Linköping har ett av landets ca 20 idrottsmuseer och det är beläget i motionsområdet Vidingsjö i södra Linköping, där Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap har sina lokaler och där även SM i Bangolf och Cricket kommer avgöras.

På museet finns många intressanta minnen från idrottshistorien. I ett speciellt rum ”Stjärnrummet” har man samlat personligt skänkta idrottsprylar från ett 30-tal av våra främsta östgötska idrottsmän och kvinnor som deltagit i OS, VM och EM.

Här finns genuina saker skänkta av välkända idrottsprofiler som Pernilla Wiberg, Malin Bayard, Lotta Neuman. liksom både manliga och kvinnliga landslagsspelare i fotboll och handboll, simmare, gångare, brottaren Ivar Johansson mfl.

Det finns en omfattande bildutställning om numera rivna Folkungavallen, det gamla badet Tinnis och den sk Gamla Idrottsplatsen och det finns även mindre utställningar om specifika idrotter såsom orientering, bandy mfl.

Utöver det finns även ett intressant bibliotek med åtskilliga hyllmeter av idrottsböcker.

Så passa på att besöka Östgöta idrottsmuseum under SM-veckan

Öppettider:
Torsdag 30/6  kl 14.00–18.00
Fredag 1/7 kl 14.00–18.00
Lördag 2/7 kl 14.00–18.00
Söndag 3/7 kl 14.00–18.00

Fri entré.

Vill du hjälpa till att bevara historien om våra östgötska idrottare? Stötta gärna genom att bli medlem. Eller vill du kanske vara med och hjälpa till med museet? Läs mer på hemsidan här.

Idrottsmuseet är öppet varje söndag kl 10-14 hela året förutom under sommaren och vid jul.

SM tävlingar som sker i Vidingsjö Motionscentrum

Hjärtligt välkomna att besöka vårt Östgöta idrottsmuseum under SM-veckan eller någon annan tid under året!