Hem / Aktuellt / Jämställd sponsring som förändringskraft

Jämställd sponsring som förändringskraft

Tjejer och killar ska kunna drömma lika stort - och ha lika möjligheter att utöva sin idrott. Det kan låta som en självklarhet men det är det inte idag. Välkommen på en idrottsfrukost i Motala där vi möter FairPay med ordförande Isabelle Widmark.

Just nu ser vi en positiv förflyttning i jämställdhetsfrågor, både inom samhället i stort och i idrottsrörelsen. Ökad opinion, företagens hållbarhetsarbete och damidrottens krav på bättre villkor driver på förändringen. En väldigt viktig ingång i frågan är jämställd sponsring. Att sponsra jämställt bidrar till en hållbar utveckling av samhället. Det hänger ihop med ökad konkurrens- och innovationskraft. 

Möt Isabelle Widmark, ordförande i stiftelsen FairPay som arbetar för en jämställd idrott med fokus på jämställd sponsring och resursfördelning. Tillsammans med företag, idrottsorganisationer och kommuner strävar FairPay efter samverkan och gemensamma insatser för att alla människor ska få idrotta på lika villkor ovasett kön. Isabelle var också en av initiativtagarna till upproret #timeout i samband med #metoo hösten 2017.

När: Fredag 6 mars kl 07.30-09.00. Frukostmacka från 07.30-08.00. Föreläsning från 08.00-09.00.

Var: Folkets Hus i Motala, KF-salen.

Anmälan: Till Hans Wetterhall, This is a mailto link senast den 3/3.

Idrottsfrukosten ingår i Motalas jämställdhetsvecka. Läs mer om det på Facebook.