Hem / Aktuellt / Idrott med extra allt!

Idrott med extra allt!

Att vara med i en idrottsförening är så mycket mer än bara idrott. Idrotten är också en plats för lärande och goda samtal som utvecklar dig som individ och din förening.

Vi kallar det för idrottsrörelsens folkbildning – där människor och föreningar möts och växer tillsammans. Idrott med extra allt helt enkelt.

Det är så enkelt, att genom samtal med varandra, viljan att lära och nyfikenhet upptäcka saker tillsammans. Genom dessa lärande samtal (vi kallar det lärgrupper) får föreningens ledare, tränare, idrottsaktiva och andra medlemmar möjlighet att lyfta viktiga och värdefulla frågor för att utveckla sig själva och föreningens verksamhet.
Och samtal (lärgrupper) kan man tex ha i ett styrelserum, stall, omklädningsrum, på läktare eller runt klubbstugans fikabord. Där ni är helt enkelt!

Stödmaterial och verktyg

Här hittar ni en mängd material och verktyg för lärgruppsledare och lärgrupp.

Guide för folkbildning i förening

Webbsida sisuidrottsutbildarna.se om lärgrupp och lärgruppsledare

Guide för lärgruppsledare

Praktisk handledning för lärgruppsledare digital lärgrupp

Återstart förening dialogduk

Återstart förening lärgruppsplan till dialogduk

TIPS: Utbildningsguiden

RF-SISU Östergötland erbjuder en mängd utbildningar, föreläsningar och material för såväl tränare, föreningsledare, föräldrar och aktiva idrottsutövare.

Vi har ett brett utbud och anpassar även gärna så det passar dig eller er förening utifrån både innehåll och form. Den här guiden är framtagen så du lättare ska få en översikt. Hittar du ändå inte det du söker är du självklart välkommen att höra av dig till oss.

Utbildningsguiden

Poddtips

Folkbildning vi lär av varandra

Folkbildning genom lärgruppen

Våra idrottskonsulenter

Konsulenter.jpg

Idrottens klubbstugor och föreningslokaler är vår hemmaplan. Varje dag, året runt möter vi er föreningsledare, tränare, aktiva och föräldrar över hela länet.

Så när din förening är redo för utveckling. Hör av er så hjälper vi er att lägger upp en plan gemensamt!

Kontakta oss!

Om filmen ovan: En kväll med det goda samtalet i fokus. Vi besökte IF Blåklinten och deras jobb med Idrottens värdegrund.