Hem / Bidrag och stöd / Anläggningsstöd

Anläggningsstöd

Vi vill att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. 

RF-SISU Örebro län ansvarar för att fördela anläggningsmedel för vårt distrikt. Har ni en idé om hur ni vill utveckla era idrottsmiljöer nedan? Läs mer nedan om hur ni kan ansöka om medel för att förverkliga idén.

Det finns sju olika stöd som går att söka inom anläggningsstöd

Stöd till nya aktivitetsytor, mindre projekt (upp till 400 000 kr i stöd)

Stöd till nya aktivitetsytor, större projekt (över 400 000 kr i stöd)

Stöd till energi- och miljöprojekt

Stöd till renoveringsprojekt

Stöd till säkerhetsprojekt

Stöd till utrustning för parasport

Stöd till speciella anläggningssatsningar

Så ansöker ni om anläggningsstöd

  • Steg 1. Innan föreningen påbörjar arbetet med att fylla i ansökan för anläggningsstöd ska ni kontakta ansvarig hos RF-SISU Örebro län, Johanna Tybell, på telefon 019-17 55 27 eller e-post: This is a mailto link. Johanna gör en förhandsbedömning och guidar er rätt vad gäller ansökan. Läs också igenom allt som står här på hemsidan om respektive anläggningsstöd, se ovan.
  • Steg 2. När ni bollat er idé med Johanna och fått ett klartecken är det dags att skicka in ansökan. Det gör ni Idrottonline, enligt följande instruktioner.

Du kan få stöd från fler aktörer

Det finns fler organisationer, myndigheter och lokala stiftelser som också har ansökningsbara bidrag kopplat till idrottsmiljöer. Några exempel är:

  • Allmänna arvsfonden. Vill din förening starta ny verksamhet för barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning? Behöver ni bygga om, bygga till eller skapa en helt ny lokal eller anläggning för att förverkliga idén? Då kan ni söka Arvsfondens lokalstöd.
  • Jordbruksverket. Du kan få projektstöd om du investerar i anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter. Syftet med stödet är att behålla anläggningar på landsbygden.
  • Boverket. Erbjuder olika stödformer till ideella föreningar. Klicka på länken och läs mer om vilket stöd ni kan ansöka om.