Hem / Bidrag och stöd / Folksam Ledarcamp

Folksam Ledarcamp

Är du aktivitets- eller organisationsledare och mellan 18 och 25 år? Vill du träffa andra i samma roll och ålder som du? Vill du få ny kunskap och inspiration? Älskar du idrott? Då är Folksam Ledarcamp något för dig!

Folksam Ledarcamp är ett stipendium som inspirerar och stimulerar unga ledare, 18 till 25 år, att fortsätta utvecklas inom idrotten.

Folksam är inte vilket försäkringsbolag som helst. Det är idrottens försäkringsbolag som försäkrar såväl stora idrottare som små, proffs som nybörjare. Nio av tio idrottare är försäkrade i Folksam. Att det växer fram unga passionerade ledare, är viktigt för att idrottare ska tycka att det är roligt att satsa på sin favoritidrott. Folksam delar därför varje år ut stipendier för att unga ledare ska få chansen att utvecklas. Värdet på stipendiet är ca 5 000 kr per deltagare

På Folksam Ledarcamp inspireras deltagarna att fortsätta utvecklas inom idrotten och stärkas i sin ledarroll.

Den 29 till 31 maj 2020 kommer RF-SISU Örebro län, RF-SISU Östergötland, RF-SISU Sörmland och RF-SISU Västmanland tillsammans med Folksam att anordna en Ledarcamp för unga idrottsledare mellan 18-25 år i Kungsörstorp. Totalt kommer 80 unga ledare få möjlighet att vara på plats.

Vem kan bli nominerad?

Sökanden ska vara en ideell ledare/funktionär i åldern 18 till 25 år och verksam i en idrottsförening som är ansluten till Riksidrottsförbundet. Det är idrottsföreningen som söker platsen som är ett stipendium åt den unga ledaren.

Ledaren ska:

• Vara en god förebild.
• Ha ett stort sportsligt engagemang och ett intresse för utövarens sociala utveckling.
• Genom sitt sätt att arbeta bidra till ett livslångt intresse för idrott och hälsa.
• Arbeta så att utövarna har inflytande över verksamheten och att ledaren arbetar för att alla ska få vara med, är en självklarhet.

Läs mer om årets LedarCamp.

Skicka in din nominering