Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin / Så arbetar RF-SISU Örebro län under coronapandemin

Så arbetar RF-SISU Örebro län under coronapandemin


RF-SISU Örebro län arbetar som vanligt - fast i annorlunda former. Här nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Örebro län. 

Vi rekommenderar också att du följer Riksidrottsförbundets information om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

  

Aktuell information från RF

 

Är Idrottens Hus öppet för besök?

Från och med 1 september 2020 är Idrottens Hus öppet för bokade möten. Mötesverksamhet sker i våra mötesrum med ett begränsat antal deltagare. Bokning sker via vår reception; This is a mailto link | 019-17 55 00

Vad kan vi få hjälp med av RF-SISU Örebro läns idrottskonsulenter i dessa tider?

Våra idrottskonsulenter arbetar på som vanligt. Vi erbjuder samma stöd och hjälp som alltid - men i anpassad form.

Det finns stora möjligheter att genomföra föreningsbesök digitalt, där vi till exempel pratar utbildnings- och utvecklingsfrågor eller informerar om vilka ekonomiska stöd som finns att söka. Föreningen kommer i samråd med våra idrottskonsulenter fram till på vilket sätt mötet ska ske, digitalt eller fysiskt.

Vid digitala möten kan deltagararna medverka i mötet, hemifrån vid sin egen dator, platta eller telefon.

Mer om digitala möten och utbildningar.

Visa svar

Vad gör RF-SISU Örebro län för att stötta idrottsföreningarna i denna situation?

RF-SISU Örebro län vill vara ett stöd för länets idrottsföreningar och förbund. Vi följer utvecklingen noga och lägger löpande ut information på vår webb och på RF-SISU Örebro läns facebooksida.

Om vi inte själva har informationen, så hjälper vi er att hitta var den finns, exempelvis på Riksidrottsförbundets webb där du hittar senaste nytt och svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer. Vi rekommenderar starkt att du och din förening följer RF:s information.

RF-SISU Örebro län för en dialog med idrottsföreningar i länet om hur coronakrisen påverkar vardagen, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Parallellt för vi en dialog med kommunerna om vilka åtgärder som behövs för att mildra krisens effekter för föreningarna.

Vi arbetar också för att erbjuda idrottsföreningar och förbund stöttning i hur digital teknik kan användas för exempelvis styrelsemöten, föräldraträffar, möten och utbildningar med aktiva med mera. Våga ta klivet och bli digitala. Hör med våra idrottskonsulenter om hur ni kommer igång.

Visa svar

Har ni tips på hur vi kan genomföra digitala utbildningar och möten i föreningen?

I kristider är det kanske viktigare än någonsin att hålla en tät och nära kontakt med föreningens medlemmar, även om mötet inte kan ske fysiskt. Föreningen vinner på att hålla ihop verksamheten, informera om läget och förbereda för den verksamhet som ska igång när krisen är över. I osäkra tider kan idrottsföreningen vara en fast och trygg punkt för många.

Med digitala hjälpmedel finns det goda möjligheter att genomföra interna föreningsträffar. Det kan vara styrelsemöten, föräldraträffar, utbildningar och träffar med klubbens aktiva barn och unga. Ta chansen att att prata om kost, hur man är en bra kompis eller låt barnen få vara med att påverka hur de kommande träningarna ska se ut.

Våga ta steget och testa digitala möten i föreningens verksamhet. Se det som en möjlighet att hitta nya och moderna arbetssätt som kan innebära ett ”lyft”, inte bara nu under krisen utan även framöver.

RF-SISU Örebro län har påbörjat arbetet med att rusta våra idrottskonsulenter med kunskap om digitala mötesplatser. Hör med dem om du och din förening behöver stöd för att komma igång med digitala möten. Tillsammans kan vi utforska ett spännande område.

Visa svar

Hur påverkas RF-SISU Örebro läns utbildningsutbud?

För att minska risken för smittspridning organiserar vi, under rådande omständigheter, våra utbildningar digitalt eller utomhus. Du hittar aktuella utbildningar i vår sökmotor som uppdateras löpande.

Visa svar

Vad händer med Distriktsidrottsmötet?

Styrelsen för RF-SISU Örebro tog beslut om att skjuta upp årets Distriktsidrottsmöte. Nytt datum är satt till onsdag 9 september. Målsättningen är att mötet genomförs fysiskt men är det inte möjligt genomförs mötet digitalt.

Visa svar