Hem / Vi arbetar med / Folkhälsa / Friskvårdsaktiviteter

Friskvårdsaktiviteter

Kroppen gillar rörelse - delta i våra friskvårdsaktiviteter! Folkhälsoenheten vid RF-SISU Örebro län anordnar aktiviteter för personer med olika hälsobesvär. Vi erbjuder grupper med välutbildade ledare för dig som önskar öka din fysiska aktivitet eller behöver hjälp och stöd med viktminskning.

Är du intresserad är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson i din kommun för mer information och anmälan.

Gruppaktiviteter

Inom ramen för vårt samverkansavtal med Region Örebro län erbjuder vi följande gruppaktiviteter:

Varmvattengymnastik
Vänder sig till dig som av hälsoskäl behöver träna i varmare vatten. Här tränar du både kondition och styrka på ett skonsamt sätt. I vattengymnastik fungerar vattnet som motvikt och man reglerar själv motståndet genom att minska eller öka intensiteten i rörelserna. Passar den som har/har haft rygg- nack- eller ledbesvär eller är överviktig. Erbjuds i Karlskoga, Lindesberg och Örebro.

Promenadgrupper
Promenaden är skonsam mot muskler och leder och är en aktivitet som de flesta kan utföra. Gång engagerar stora muskelgrupper, framförallt i benen, vilket gör det till en utmärkt konditionstränande aktivitet. Erbjuds i Kumla.

Ryggymnastik
Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här bygger du upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar utan hoppmoment. Erbjuds i Degerfors och Kumla.