Idrottens Dag

Svensk idrottsrörelse håller på att förändras. Målet är idrott för alla hela livet. Idrottens dag är en viktig anhalt på den resan. Det är en dag med roliga aktiviteter och nya idéer på hur man kan träna och tävla. Välkommen att prova på, uppleva något nytt, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut.

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras över hela landet. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att idrotta hela livet. Idrottens dag ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal hur vi ska idrotta i framtiden.

Idrottens dag tar avstamp i idrottsrörelsens pågående förändringsarbete, Strategi 2025, där idrottsförbunden bland annat pekat ut att en ny syn på träning och tävling är nödvändig om idrotten fortsatt skall vara attraktiv och lyckas engagera lika många människor.

Idrottens dag genomförs av Riksidrottsförbundet och dess regionala förbund. Arrangemanget är även en del av European Week of Sport; ett EU-initiativ för att få fler människor i rörelse.

Idrottens dag i Örebro län

Idrottens dag i Örebro har genomförts tre år i rad, bland annat i Conventum, Stadsparken och på Marieberg Galleria. Håll utkik på vår hemsida och Facebooksida för information om årets arrangemang.

Lyssna på vårt poddavsnitt om Idrottens Dag.