Hem / Vi arbetar med / Antidoping / Utbilda dig i antidopingfrågor

Utbilda dig i antidopingfrågor

Ett positivt analyssvar från ett dopingprov kan få förödande konsekvenser för en idrottsutövares karriär och privatliv. Genom att vara påläst och medveten kan dopingfall förebyggas och idrottskarriärer räddas.

Vår vision

RF-SISU Örebro läns vision är att ha Sveriges bäst utbildade elitidrott i antidopingfrågor.

Vi vill:

  • Värna om rent spel och förebygga doping inom idrotten.
  • Minimera idrottsutövarnas risk att träna och tävla med otillåtna substanser i kroppen och eventuellt lämna ett positivt dopingprov på grund av okunskap.
  • Bidra till att föreningarna får den kunskap om antidoping som de enligt RF:s stadgar har skyldighet att känna till.

Utbildningsinsatser

För att höja kunskapsnivån i antidopingfrågor erbjuder RF-SISU Örebro län idrottsföreningar och idrottsutövare stöd i genomförandet av antidopingutbildarna Vaccinera klubben och Ren Vinnare samt föreläsningar.

Vaccinera klubben
Genom utbildningen skapar din förening en egen handlingsplan för antidopingarbetet. Förutom de förebyggande åtgärderna får föreningen en beredskap att hantera dopingfall i praktiken. Läs mer om Vaccinera klubben.

Ren Vinnare
Webbutbildningen lär idrottsutövaren det allra viktigaste inom antidoping. Den består av sju korta moduler som är 3-4 minuter långa och består av videoklipp, övningar och fakta. Efter genomförd utbildning får du ett intyg. Läs mer om Ren Vinnare.

Föreläsningar
För idrottsutövare, ledare och styrelser som ger kunskap och insikt i dopingreglerna samt genomförandet av dopingkontroller. Det ingår även information om kosttillskott, läkemedel, dispens och dopinglistan, samt möjlighet att ställa frågor.

Kunskap förebygger doping

Vi rekommenderar att regelbundet att gå in på Antidoping Sveriges hemsida för att få den senaste information inom antidoping och svar på idrottsrelaterade frågor.