Hem / Egna nyheter / Ytterligare 300 miljoner kronor i välkommet återstartsstöd

Ytterligare 300 miljoner kronor i välkommet återstartsstöd

Idrottsminister Anders Ygeman har idag meddelat att idrottsrörelsen ges ytterligare 300 miljoner kronor i stöd för att kompensera de negativa konsekvenser som idrottsverksamheter drabbats av i samband med återinförda restriktioner.

– Ett välkommet besked till idrottsrörelsen som står inför att både klara av restriktioner och kris och samtidigt orka planera och arbeta för återstart med rekrytering och återrekrytering av aktiva och ledare. Idrottsrörelsen har tydligt beskrivit nuläge och behov i nära dialog med politiken och detta visar att regeringen lyssnar, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

De 300 miljoner kronorna ska enligt regeringen främst gå till insatser för att nå barn och unga som lämnat idrotten under pandemin. Stödet ska hjälpa idrottsföreningar att starta upp verksamhet så att fler barn och unga blir aktiva i idrotten.

– Detta ligger i linje med vad vi som idrottsrörelse också framfört till regeringen om våra behov och det blir nu vår uppgift att se hur detta stöd kan göra mest nytta och var behoven är störst. Stödet innebär en möjlighet för alla fantastiska föreningsledare runt om i landet som gjort knut på sig själva under pandemin att pusta ut när det gäller oron för verksamheten. De kan nu lyfta blicken för att kunna erbjuda fler att komma tillbaka eller hitta till idrotten, säger Björn Eriksson.

Idrottsrörelsen har i och med detta stöd tilldelats totalt 820 miljoner kronor i extra stöd för 2022, varav 700 miljoner kronor som återstartsstöd och 120 miljoner kronor som kompensationsstöd.