Hem / Egna nyheter / Tuff match för BIK Karlskoga

Tuff match för BIK Karlskoga

När BIK Karlskoga mötte Covid-19 var det en match de inte var förberedda inför. Någon krisplan fanns inte på plats, men klubben agerade snabbt med att ta prover och identifiera vilka som var smittade och isolerade alla spelare.

Det började med att en spelare i BIK Karlskoga kände sig dålig. Efter test visade det sig att personen visade positivt för Covid-19. När truppen och personer runtomkring testades visade det sig att 13 personer av 26 testade bar på Covid-19. Även de som testats negativt isolerades och kansliet på Nobelhallen i Karlskoga stängdes ner.

– Vi hade ingen krisplanför för den här situationen så den fick vi skapa efterhand, på vägen. Den största utmaningen var att se till att inte missa något viktigt, säger Håkan Persson, rehab-ansvarig.  

– En stor trygghet var att vi hade en gemensam digital kommunikationskanal där vi förmedlade våra symtom och hur vi mådde varje dag, säger lagkaptenen Mikael ”Daggen” Eriksson.

– Det vi är mest stolta över är att vi reagerade och agerade väldigt snabbt och att vi var transparenta och flitiga i vår kommunikation. Tack vare Covid-19 har klubben nu både skapat en krisorganisation och hunnit testa den. Med facit i handen tycker jag att vår krisorganisation har fungerat väldigt väl, säger Torsten Yngvesson, klubbchef.

RF-SISU Örebro län har tagit del av BIK Karlskogas krishantering och har utifrån det skapat ett lärgruppsmaterial som vi vill dela med våra föreningar. Dels en film, där de involverade berättar om processen och dels ett lärgruppsmaterial i form av en guide som kan vägleda er förening att skapa en krisorganisation och krisplan.

Ladda hem lärgruppsmaterialet om hur ni kan skapa en krisorganisation och krisplan.