Hem / Egna nyheter / Föreningar kan söka stöd för anpassad verksamhet under coronakrisen

Föreningar kan söka stöd för anpassad verksamhet under coronakrisen

Nu kan du söka stöd från RF-SISU Örebro län för att anpassa sättet att träna under coronapandemin. Det handlar om utrustning till utomhusträning, kostnader för anpassad idrottsverksamhet och ändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.

Med stödet vill Riksidrottsförbundet skapa möjligheter för idrottsföreningarna att fortsätta den dagliga verksamheten i så stor utsträckning som möjligt, så länge det kan ske enligt regeringens beslut samt myndigheternas råd och rekommendationer. 

Formellt innebär beslutet att föreningar ska kunna söka projektstöd för barn- och ungdomsidrott via ytterligare ett kriterium: bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner på grund av corona. Konkret kan det handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, som med digitala hjälpmedel. Det går också att få stöd för förändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.

För föreningar som bedriver verksamhet för nyanlända och asylsökande finns också möjligheter att få stöd till anpassning av verksamheten, oavsett utövarnas ålder i gruppen.

Här kan du läsa om RF-SISU Örebro läns stöd för att anpassa träningsverksamhet kopplat till coronapandemin