Hem / Egna nyheter / Återstart till det (nya) normala

Återstart till det (nya) normala

Onsdagen den 29 september är dagen då livet återgår till det (nya) normala. En rad restriktioner som påverkar idrotten tas bort och idrottsrörelsen kraftsamlar för en efterlängtad återstart.

Riksidrottsförbundet har nu uppdaterat sin sida med frågor och svar (FAQ) om idrotten och corona. De viktigaste förändringarna som träder i kraft idag sammanfattas nedan.

Pandemilagen
Den 29 september 2021 tas maxantal för deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort. Därmed kommer inga begränsningar finnas kvar vad gäller antal åskådare eller utövare inom idrotten. Kvar finns dock ett fåtal särskilda villkor för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt för sport- och badanläggningar.
Mer om pandemilagen

Föreskrifter och allmänna råd
Den 29 september 2021 tas Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 bort. Istället har Folkhälsomyndigheten beslutat om allmänna råd till ovaccinerade vuxna.
Mer om föreskrifter och allmänna råd

Utöver de två FAQ-frågorna om pandemilagen och föreskrifter besvarar RF även frågor om vaccinationsbevis, planering av läger och cuper samt hur föreningar ska agera vid smitta.