Hem / Egna nyheter / 68 föreningar i vårt distrikt har beviljats kompensationsstöd för maj-september 2021

68 föreningar får dela på drygt 5,5 miljoner

68 föreningar med verksamhet i RF-SISU-distriktet Örebro län får dela på drygt 5,5 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september 2021. Stödet gör stor skillnad för många föreningar att komma tillbaks i full verksamhet igen.

Totalt har Riksidrottsstyrelsen fördelat 377 miljoner kronor till 2046 idrottsföreningar i hela landet för den aktuella perioden. 

– Vi vet att stödet gör skillnad för idrottsföreningarna och deras möjlighet till uthållighet och överlevnad under och efter pandemin. Även om restriktionerna hävdes den 28 september så lever idrottsrörelsen med långsiktiga effekter av pandemin och vi behöver under lång tid hjälpas åt för att återrekrytera och rekrytera inom olika delar av idrotten – både barn, ungdomar, ledare och domare, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Bedömningen är att detta är sista gången som kompensationsstöd fördelas enligt den modell som varit gällande. Men det kommer att ges möjlighet att ansöka om stöd även för perioden efter den 28 september då restriktionerna upphävdes. Det handlar då om Enskilda evenemang som ställts in eller reducerats efter 28 september, och där minskningens omfattning är kopplad till de tidigare restriktionerna.

– Vi försöker nu lyfta blicken framåt mot det arbete som vi påbörjat med återstart av idrotten där vi lagar revorna. Det tidigare löftet från regeringen om 400 miljoner kronor i stöd för det arbetet under 2022 är bra men vi behöver långsiktigt stöd på 300 miljoner kronor per år under 2023 och 2024 och besked om detta så vi vet att vi har möjligheter att fortsätta bidra till att allt fler mår bättre, är en del av en gemenskap och känner sig tryggare som medlemmar i idrottsföreningar, säger Björn Eriksson.

Fördelning per förening, idrott, kommun och distrikt

Förutom 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till idrottsföreningar fördelas 21 miljoner kronor i kompensationsstöd till 25 specialidrottsförbund.