Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin

Viktigt att veta för idrottsföreningar i coronatider

På den här sidan har RF-SISU Jämtland-Härjedalen samlat aktuell information kopplat till den pågående coronapandemin.

I nuläget har förbund och föreningar att ta hänsyn till framför allt tre olika begränsningar med anledning av corona:

Pandemilagen

Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10 januari 2021. Från den 1 juni gäller olika maxantal – från 8 till 500 – vid offentliga tillställningar som idrottsevenemang med publik och tävlingar i skog, på väg och vatten. I lagen finns också särskilda begränsningar för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten. Mer om pandemilagen

För att få information för specifikt din kommun hänvisar vi till kommunens informationssida. ”Vad gäller i min kommuns anläggningar”

För föreningar

Många idrottsföreningar har naturligtvis frågor om sin verksamhet i rådande läge. Vid frågor om lämpligaste sättet att gå till väga i den enskilda situationen kontaktar ni i första hand ert SF. En innebandyförening kontaktar alltså Svenska Innebandyförbundet eller dess distrikt (SDF), till exempel Jämtlands Innebandyförbund, beroende på vilket förbund föreningen tillhör.

Hitta ditt SF eller SDF här

RF-SISU Jämtland-Härjedalen jobbar på som vanligt - fast i annorlunda former. I länken nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Jämtlands län.

Allmänna råd till idrottsföreningar

FAQ coronainformation RF-SISU Jämtland-Härjedalen


Riksidrottsförbundets webb

Riksidrottsförbundet samlar den senaste informationen om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande. Du hittar svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer, aktuella nyheter och länkar till andra viktiga sidor att ha koll på. Vi rekommenderar att du och din förening tittar in på RF:s samlingssida med jämna mellanrum.

Gå till rf.se för senaste coronainformationen 

Gå direkt RF:s FAQ där du får svar på vanliga frågor.