Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin

Viktigt att veta för idrottsföreningar i coronatider

På den här sidan har RF-SISU Jämtland-Härjedalen samlat aktuell information kopplat till den pågående coronapandemin.

Ny pandemilag från 10 januari

Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10 januari 2021. I anslutning till lagen har regeringen beslutat om en förordning och Folkhälsomyndigheten om föreskrifter och allmänna råd, som förtydligar hur lagen ska efterföljas. 

Enligt pandemilagens förordning tillåts max åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som idrottsevenemang med publik. I lagen finns också särskilda begränsningar för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten. Mer info i vår RF:s FAQ

Nationella allmänna råd 

Det är fortsatt de allmänna råden från 14 december som gäller i övrigt och vi uppmanar alla föreningar att fortsatt ta det ansvar ni gjort hittills och följa dessa samt era specialidrottsförbunds riktlinjer.De nationella allmänna råden tillåter smittsäker träning för alla, om möjligt utomhus.

Skärpta restriktioner till 24 januari

Regeringen rekommenderar att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som "inte är nödvändig" stängs fram till den 24 januari 2021. Det han till exempel handla om idrottshallar och andra idrottsytor. Folkhälsomyndigheten har efter dialog med RF förtydligat att träning utomhus på ett smittsäkert sätt kan fortsätta.

För att få information för specifikt din kommun hänvisar vi till kommunens informationssida. ”Vad gäller i min kommuns anläggningar”

För föreningar

Många idrottsföreningar har naturligtvis frågor om sin verksamhet i rådande läge. Vid frågor om lämpligaste sättet att gå till väga i den enskilda situationen kontaktar ni i första hand ert SF. En innebandyförening kontaktar alltså Svenska Innebandyförbundet eller dess distrikt (SDF), till exempel Stockholms Innebandyförbund, beroende på vilket förbund föreningen tillhör.

Hitta ditt SF eller SDF här

RF-SISU Jämtland-Härjedalen jobbar på som vanligt - fast i annorlunda former. I länken nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Jämtlands län.

Allmänna råd till idrottsföreningar

FAQ coronainformation RF-SISU Jämtland-Härjedalen


Riksidrottsförbundets webb

Riksidrottsförbundet samlar den senaste informationen om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande. Du hittar svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer, aktuella nyheter och länkar till andra viktiga sidor att ha koll på. Vi rekommenderar att du och din förening tittar in på RF:s samlingssida med jämna mellanrum.

Gå till rf.se för senaste coronainformationen 

Gå direkt RF:s FAQ där du får svar på vanliga frågor.