Hem / Bidrag och stöd / Coronapandemin

Viktigt att veta för idrottsföreningar i coronatider

På den här sidan har RF-SISU Jämtland-Härjedalen samlat aktuell information kopplat till den pågående coronapandemin.

Lättnader av begränsningar för idrotten

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har enligt plan lättat på begränsningarna i olika steg. Det fjärde steget i lättnaderna genomförs den 29 september.

Regeringens plan för avveckling av restriktioner

Folkhälsomyndighetens anpassning av smittskyddsåtgärder

Pandemilagen

Den 29 september 2021 tas maxantal för deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort. Därmed kommer inga begränsningar finnas kvar vad gäller antal åskådare eller utövare inom idrotten. Kvar finns dock ett fåtal särskilda villkor för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt för sport- och badanläggningar.

Mer om pandemilagen

Föreskrifter och allmänna råd

Den 29 september 2021 tas Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 bort. Istället har Folkhälsomyndigheten beslutat om allmänna råd till ovaccinerade vuxna.

Mer om föreskrifter och allmänna råd

För föreningar

Många idrottsföreningar har naturligtvis frågor om sin verksamhet i rådande läge. Vid frågor om lämpligaste sättet att gå till väga i den enskilda situationen kontaktar ni i första hand ert SF. En innebandyförening kontaktar alltså Svenska Innebandyförbundet eller dess distrikt (SDF), till exempel Jämtlands Innebandyförbund, beroende på vilket förbund föreningen tillhör.

Hitta ditt SF eller SDF här

RF-SISU Jämtland-Härjedalen jobbar på som vanligt - fast i annorlunda former. I länken nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Jämtlands län.

Allmänna råd till idrottsföreningar

FAQ coronainformation RF-SISU Jämtland-Härjedalen

Riksidrottsförbundets webb

Riksidrottsförbundet samlar den senaste informationen om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande. Du hittar svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer, aktuella nyheter och länkar till andra viktiga sidor att ha koll på. Vi rekommenderar att du och din förening tittar in på RF:s samlingssida med jämna mellanrum.

Gå till rf.se för senaste coronainformationen 

Gå direkt RF:s FAQ där du får svar på vanliga frågor.